Petlje gotove do sredine 2013.

Bez autora
Feb 19 2012

Nakon otvaranja Mosta na Adi 1. januara, intenzitet radova na pristupnim saobraćajnicama ne opada kako bi celokupan projekat bio gotov do sredine 2013. godine. Posle završetka 365 metara dugačkog trećeg nivoa petlje Radnička i njenog puštanja u rad, 1. januara, pristupilo se izgradnji kružnog toka na drugom nivou, prečnika 40 metara.Završeno je betoniranje četiri segmenta konstrukcije kružnog toka i u toku je postavljanje armature za poslednji, peti deo. U toku je izgradnja osam silazno-uzlaznih rampi kojima će se saobraćaj usmeravati u sva četiri pravca, tačnije ka Obrenovcu, Novom Beogradu, Banovom brdu i centru grada.

Petlje gotove do sredine 2013.Nakon otvaranja Mosta na Adi 1. januara, intenzitet radova na pristupnim saobraćajnicama ne opada kako bi celokupan projekat bio gotov do sredine 2013. godine.

Prema rečima Nenada Bajića iz Direkcije za građevinsko zemljište, posle završetka 365 metara dugačkog trećeg nivoa petlje Radnička i njenog puštanja u rad, 1. januara, pristupilo se izgradnji kružnog toka na drugom nivou, prečnika 40 metara.

- Završeno je betoniranje četiri segmenta konstrukcije kružnog toka i u toku je postavljanje armature za poslednji, peti deo. U toku je izgradnja osam silazno-uzlaznih rampi kojima će se saobraćaj usmeravati u sva četiri pravca, tačnije ka Obrenovcu, Novom Beogradu, Banovom brdu i centru grada - kaže Bajić i dodaje da će radovi na kružnom toku, kao i šest od osam rampi, biti završeni do kraja godine, dok će cela petlja biti gotova, kao što je i planirano tokom 2013. godine.

Sa novobeogradske strane, radovi na prvom delu saobraćajnice su nastavljeni posle puštanja u rad rampe broj 6, koja vodi ka „Otvorenom tržnom centru“, i u toku je izrada konstrukcije od mosta prema Železničkoj stanici Noi Beograd.

- Petlja je duga tri kilometra i sastojaće se od šest raskrsnica. Trenutno se izvode radovi na prvom delu, tačnije na konstrukciji za Beogradski metro koja se sa mosta spušta pred Ulicu Đorđa Stanojevića, dok se deonica za drumski saobraćaj nastavlja do raskrsnice sa Bulevarom Crvene armije - ističe Bajić i dodaje da će treći pristupni put koji vodi prema Tošinom bunaru biti na zemlji sve do raskrsnice sa Ulicom omladinskih brigada, i te tri raskrsnice izgrađene su po sistemu uliva i izliva na konstrukciju, dok su preostale tri potpuno četvorokrake. Radovi na ovoj petlji biće završeni do kraje ove godine.

Ipak, najbrže će biti završeni radovi na trećem pristupu mostu, petlji Hipodrom, koja je pre otvaranja mosta spojena sa Radničkom.

- Trenutno se radi na izgradnji konstrukcije koja će spojiti ovu petlju sa delom Požeške ulice, tako da će se ulica u dužini od 550 metara izdizati na konstrukciju. Ovi radovi će biti gotovi na proleće, kada će već stanovnici Banovog brda moći da je koriste i da za nekoliko minuta stignu do petlje Hipodrom, a odatle za još nekoliko minuta do Novog Beograda - zaključio je Bajić.

Podsetimo, Most na Adi, kao sastavni deo unutrašnjeg magistralnog poluprstena, dugačak je 969 metara i širok 45 metara, sa pilonom visokim 200 metara. Ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik