Podrška aktivnostima studentskih organizacija

Bez autora
May 31 2012

Pomoćnik ministra prosvete i nauke u Vladi Republike Srbije Zoran Trninić uručio je danas ugovore o dodeli dotacija predstavnicima studentskih udruženja čije je programe izabralo resorno ministarstvo. Programi su izabrani na osnovu rezultata javnog konkursa, koji je trajao od 22. marta do 5. aprila, i na koji su se prijavila 53 studentska udruženja sa 173 programa.Komisija Ministarstva prosvete i nauke sačinila je listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa.

Podrška aktivnostima studentskih organizacijaPomoćnik ministra prosvete i nauke u Vladi Republike Srbije Zoran Trninić uručio je danas ugovore o dodeli dotacija predstavnicima studentskih udruženja čije je programe izabralo resorno ministarstvo.

Programi su izabrani na osnovu rezultata javnog konkursa, koji je trajao od 22. marta do 5. aprila, i na koji su se prijavila 53 studentska udruženja sa 173 programa.

Komisija Ministarstva prosvete i nauke sačinila je listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa. Za finansiranje iz budžeta Republike Srbije izabrani su programi 44 studentska udruženja, a za ove namene opredeljeno je 36.055.000 dinara.

Dotacije se dodeljuju za realizaciju programa ili delova programa kojima se obezbeđuje informisanje, ostvarivanje kulturno-umetničkih, kulturno-zabavnih, sportsko-rekreativnih i drugih aktivnosti od opšteg interesa za studente u 2012. godini.

Trninić je istakao da su zbog ekonomske krize sredstva za ovu namenu smanjena za 20 posto, ali i potvrdio da će se resorno ministarstvo truditi da obezbedi dovoljno sredstava za podršku studentskim organizacijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik