Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao četiri konkursa - pomoć malim i mikro preduzećima

Bez autora
Mar 02 2021

Zahvaljujući povećanju budžeta Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za više od 60 odsto, od danas su raspisani konkursi za direktnu pomoć privredi, malim i mikro preduzećima, kao i zaposlenima u turizmu.

Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam raspisao je četiri konkursa, čiji je cilj pomoć razvoju turističkih potencijala i privrede. Za konkurse je opredeljeno oko 270 miliona dinara od čega je polovina sredstava namenjena privrednicima, a druga polovina zaposlenima u turizmu.

"Mi kroz ove konkurse hoćemo da pomognemo malim posebno porodičnim domaćinstvima koja se bave turizmom, malim turističkim kapacitetima. Svugde i u teoriji i praksi i u razvijenom svetu dakle osnove ekonomije čine mala i velika preduzeća pogotovo porodične firme, a upravo ovim konkursom želimo njima da pomognemo”, rekao je dr Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Za pomoć privredi biće usmereno oko 160 miliona dinara bespovratnih sredstava kojima će se subvencionisati nabavka repromaterijala i kupovina mašina i opreme.

"Hoćemo da svaki dinar koji ulažemo kroz naše konkurse doprinese očuvanju pre svega radnih mesta a nadamo se i povećanju broja zaposlenih s obzirom da imamo kupovinu novih mašina ali i nove opreme”, izjavio je dr Nenad Ivanišević.

Konkursi su prvi put raspisani na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini. Prijave traju do 16-og marta, a svi zainteresovani to mogu učiniti pozivom na broj 0800 021 027, svakog radnog dana od 9.00 do 16.00 časova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik