Ponovno promet vlakova od Sarajeva prema Hrvatskoj

Bez autora
Aug 12 2014

Promet putničkih vlakova između Sarajeva i Zagreba ponovno je uspostavljen nakon višednevnog prekida prouzročenog prošlotjednim poplavama, objavila je u utorak uprava Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH).Velike padaline prošlog su tjedna prouzročile snažne vodene bujice koje su na nekoliko mjesta oštetile prugu između Sarajeva i granice s Hrvatskom pa je sav željezički promet bio u prekidu do 9. kolovoza a od tada je postupno obnavljan.

Ponovno promet vlakova od Sarajeva prema HrvatskojPromet putničkih vlakova između Sarajeva i Zagreba ponovno je uspostavljen nakon višednevnog prekida prouzročenog prošlotjednim poplavama, objavila je u utorak uprava Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH).

Velike padaline prošlog su tjedna prouzročile snažne vodene bujice koje su na nekoliko mjesta oštetile prugu između Sarajeva i granice s Hrvatskom pa je sav željezički promet bio u prekidu do 9. kolovoza a od tada je postupno obnavljan.

Iako je većina željezničkih pravaca u BiH trenutačno prohodna, promet i teretnih i putničkih vlakova odvija se usporeno i uz pojačane mjere opreza.

U Željeznicama FBiH procjenjuju kako su prošlotjedne poplave njihovoj infrastrukturi nanijele štetu od oko 250 tisuća eura.

Znatno veće štete nastale su tijekom poplava u svibnju kada je željeznički promet između Zagreba i Sarajeva bio u prekidu gotovo mjesec dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik