Popust za redovne platiše

Bez autora
May 19 2011

Koliko je tačno potrošača ostvarilo popuste za struju posle aprilskog poskupljenja, u EPS-u će znati do kraja sledeće nedelje. Domaćinstva pokušavaju da potrošnju struje smanje do 350 kilovata, kako bi dobili olakšice. Ali, ni to nije uvek dovoljno.Iako su aprilski računi odavno stigli na naplatu, u elektrodistribucijama su i dalje velike gužve na šalterima za reklamacije. Građani se uglavnom raspituju o popustima, jer se to u računima jasno ne vidi. Za potrošnju do 350 kilovat sati odobren je popust od 11,89 odsto. Još ako redovno plaćate, imate i dodatnih pet odsto, ukupno gotovo 17 odsto.

Popust za redovne platišeDo kraja sledeće nedelje tačno će se znati koliko je potrošača ostvarilo popust za struju. Uslov je da potrošnja ne prelazi 350 kilovat sati i da je račun plaćen na vreme.

Koliko je tačno potrošača ostvarilo popuste za struju posle aprilskog poskupljenja, u EPS-u će znati do kraja sledeće nedelje. Domaćinstva pokušavaju da potrošnju struje smanje do 350 kilovata, kako bi dobili olakšice. Ali, ni to nije uvek dovoljno.

Iako su aprilski računi odavno stigli na naplatu, u elektrodistribucijama su i dalje velike gužve na šalterima za reklamacije. Građani se uglavnom raspituju o popustima, jer se to u računima, kažu, jasno ne vidi.

Za potrošnju do 350 kilovat sati odobren je popust od 11,89 odsto. Još ako redovno plaćate, imate i dodatnih pet odsto, ukupno gotovo 17 odsto.

Gordana Jakšić iz "Eletrodistribucije Vranje" podseća da nema popusta za potrošače koji obaveze ne izmiruju na vreme, jer je odluka precizno definisana.

Potrošačima koji imaju veća dugovanja ovih dana stižu opomene pred isključenje.

"Isključenja su deo redovnih aktivnosti. Apelujem na sve potrošače da izmire svoje obaveze na vreme, kako bi ostvarili popust koji im se nudi od 16,89 odsto", navodi Sandra Alagić, iz "Elektrodistribucije Beograd".

Prosečna potrošnja struje u srpskom domaćinstvu iznosi oko 400 kilovat sati. Prema EPS-ovoj računici, aprilsko poskupljenje ne bi trebalo da važi za milion i po domaćinstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik