Posao za osobe sa invaliditetom

Bez autora
Apr 26 2012

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dr Tomislav Stantić posetio je danas Adu, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za Javne radove u 2012. godini.Opština Ada u ovoj godini realizuje javne radove za podsticanje zapošljavanja i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u okviru kojeg će posao dobiti 29 osoba, od 30, koliko ih ima u evidenciji ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u ovoj opštini.

Posao za osobe sa invaliditetomPotpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dr Tomislav Stantić posetio je danas Adu, gde je prisustvovao potpisivanju ugovora za Javne radove u 2012. godini.

Opština Ada u ovoj godini realizuje javne radove za podsticanje zapošljavanja i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u okviru kojeg će posao dobiti 29 osoba, od 30, koliko ih ima u evidenciji ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u ovoj opštini.

Ovim putem biće zaposleno sedam personalnih asistenata za osobe sa invaliditetom i 22 osobe sa invaliditetom, za šta je putem javnih radova obezbeđeno 6,5 miliona dinara. Posao za osobe sa invaliditetom su obezbedila dva poslodavca, Dom za stare iz Mola, u čije ime je ugovor potpisao predsednik Ištvan Nača i Javno preduzeće za rekreaciju “Adica” iz Ade, koje zastupa predsednik Ulijan Kornel.

Kako je ovom prilikom rekla predsednica Udruženja građana “Duga” Vesna Civrić, koja je i idejni tvorac ovog projekta, ovo je važan trenutak za celu zajednicu i opštinu Ada, koja po prvi put dobija asistente koji će pomagati osobama sa invaliditetom, a usluge personalnih asistenata će moći da koriste sve osobe sa invaliditetom u opštini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik