Poskupeo i TNG

Bez autora
Mar 19 2012

U Srbiji je poskupeo i tečni naftni gas (TNG), pa sada njegova cena iznosi 82 dinara za litar. Cena tog goriva u maloprodaji početkom ovog meseca bila je 75 dinara po litru, što znači da je samo tokom marta TNG poskupeo za oko sedam dinara po litru.TNG je poskupeo zbog rasta veleprodajnih cena koje su verovatno porasle zato što nema dovoljnih količina tog goriva na regionalnom tržištu. Cene TNG-a dostigle su maksimum i ne bi trebalo više da rastu, jer će u protivnom doći do pada potrošnje.

Poskupeo i TNGU Srbiji je poskupeo i tečni naftni gas (TNG), pa sada njegova cena iznosi 82 dinara za litar.

Cena tog goriva u maloprodaji početkom ovog meseca bila je 75 dinara po litru, što znači da je samo tokom marta TNG poskupeo za oko sedam dinara po litru.

Borisav Tatić, predsednik Udruženja benzinskih stanica Srbije, objasnio je da je TNG poskupeo zbog rasta veleprodajnih cena koje su verovatno porasle zato što nema dovoljnih količina tog goriva na regionalnom tržištu. Cene TNG-a dostigle su maksimum i ne bi trebalo više da rastu, jer će u protivnom doći do pada potrošnje, očekuje Tatić.

Potrošnja naftnih derivata od početka godine opala je za sedam do deset posto, zbog pada kupovne moći stanovništva, ali i zato što su se automobili manje vozili za vreme ledenog talasa, kada je i industrija radila smanjenim kapacitetom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik