Potpisan ugovor o izgradnji zatvorenog bazena u Srbobranu

Bez autora
Aug 14 2014

U Srbobranu je danas potpisan ugovor o izgradnji zatvorenog bazena i kompleksa u ovom mestu, između Opštine Srbobran i Pokrajinske vlade AP Vojvodine.Naime, Pokrajinska vlada i Opština Srbobran potpisale su sporazum o saradnji u pripremi i organizaciji Sportske olimpijade radnika Vojvodine koja će 2015. godine biti održana upravo u Srbobranu. Potpisivanje ugovora o izgradnji bazena, početak je ulaganja u sportsku infrastrukturu koja je potrebna kako bi se 11. Sportska olimpijada radnika u Vojvodini uspešno održala.

Potpisan ugovor o izgradnji zatvorenog bazena u SrbobranuU Srbobranu je danas potpisan ugovor o izgradnji zatvorenog bazena i kompleksa u ovom mestu, između Opštine Srbobran i Pokrajinske vlade AP Vojvodine. Naime, Pokrajinska vlada i Opština Srbobran potpisale su sporazum o saradnji u pripremi i organizaciji Sportske olimpijade radnika Vojvodine koja će 2015. godine biti održana upravo u Srbobranu. Potpisivanje ugovora o izgradnji bazena, početak je ulaganja u sportsku infrastrukturu koja je potrebna kako bi se 11. Sportska olimpijada radnika u Vojvodini uspešno održala.

Ispred Pokrajinske vlade, ugovor su potpisali pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, koji su pozdravili prisutne i istakli važnost izgradnje ovog bazena, a u ime Opštine Srbobran, njen predsednik Zoran Mladenović.

Sportska olimpijada radnika u Vojvodini veoma je značajna sportska manifestacija, posebno za Opštinu Srbobran koja je već drugi put njen domaćin, što znači da su organizatori prepoznali upravo ovu opštinu kao idealnog partnera za organizaciju ovog takmičenja. Takođe, veliki značaj održavanja Sportske olimpijade radnike u Srbobranu je i u tome što se naredne godine navršava četrdeset godina od inicijacije i održavanja prve radničke olimpijade u Vojvodini kada je grad Novi Sad bio domaćin. Samim tim, ovo će biti jubilarno prestižno sportsko takmičenje, koje je uspelo da preraste i u jedinstveni pokret koji navodi radnike širom Pokrajine da se tokom čitave godine bave fizičkom aktivnošću. Pripremama za Sportsku olimpijadu radnika u Vojvodini, ali i radničkim igrama koje se održavaju svake godine i koje resorni sekretarijat i Pokrajinska vlada podržavaju dugi niz godina, radnici se kontinuirano bave sportom. Osnovna poruka koju radnička olimpijada šalje jeste da bez fizičke aktivnosti mi zapravo nemamo radno sposobno stanovništovo, a to je ujedno i spona sa razvojem školskog sporta, koji je prioritet Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, jer moramo imati školarce koji se bave fizičkom aktovnošću kako bi sutra prerasli u zdravo i radno sposobno stanovništvo. Parola Sportske olimpijade radnika u Vojvodini, kao i Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine koju smo obnovili ove godine glasi: "Važno je učestvovati, a ne pobediti" i sa tom parolom treba domaćini da se odnose prema ovom velikom takmičenju. Veoma je važno reći da će i čitava sportska infrastruktura koja će biti izgrađena u Srbobranu posle samog takmičenja ostati za naredne generacije đaka i radnika koji će se ovde baviti sportom. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je u poslednjih godinu dana uložio više od šest miliona dinara u Srbobran za izgradnju teniskih i boćarskih terena, za saniranje svlačionica i mokrih čvorova u školama koje će takođe biti deo ove olimpijade, izjavila je Marinika Tepić.

Resorna sekretarka je dodala da su i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Pokrajinska vlada kroz Fond za kapitalne investicije koji je i investitor izgradnje ovog bazena, učinili sve i učiniće sve da domaćinima - svim školarcima, radnicima i stanovnicima Opštine Srbobran, obezbede idealne uslove za održavanje Sportske olimpijade radnika u Vojvodini, a kako bi kasnije novoizgrađena sportska infrastruktura ostala upravo njima i doprinela boljem životu.

Istakavši važnost izgradnje zatvorenog bazena za opštinu Srbobran, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin je rekao da on predstavlja sam početak priprema za održavanje Sportske olimpijade radnika u Vojvodini.

Danas ulazimo u jednu aktivnost koja je veoma odgovorna i izuzetno značajna. Odgovorna je zato što za manje od deset meseci kada treba da započne tako značajna manifestacija kao što je radnička Olimpijada, krećemo u investiciju kao što je izgradnja bazena, onda to pred sve nas stavlja ogromnu obavezu. Obavezu ne samo za izradu planske dokumentaciju i izgradnju bazena, nego stavlja pred nas i obavezu da pred početak Olimpijade bazen bude u funkciji takmičara i oplemeni ovo sportsko takmičenje. Činjenica je da na prošloj Olimpijadi u Bačkoj Palanci kada je došlo do nadmetanja između vojvođanskih opština ko će biti domaćin, to bilo veoma veliko i značajno nadmetanje. Sve opštine u Vojvodini su shvatile da radnička olimpijada predstavlja izuzetnu šansu za njihovo unapređenje, kako infrastrukture, tako i za sam život građana, a i turističke ponude, jer sve one ostanu sa nizom sportskih objekata koji kasnije budu stavljeni na raspolaganje građananima. Zato mi je drago što je upravo Srbobran, kao jedna tipična vojvođanska opština, dobio šansu da svoju perspektivu razvija i kroz turizam, čemu će izgradnja ovog bazena sigurno doprineti, rekao je Miroslav Vasin.

Uz ovaj bazen i sportsku halu koja je pre nekoliko godina renovirana u Srbobranu, ova opština će sigurno postati značajan sportsko – rekreativni turistički centar. Ukupna vrednost investicije - bazena dimenzija 25 sa 12,5 metara je oko 180 miliona dinara, od čega će Fond za kapitalne ulaganja uložiti oko 100 miliona dinara, rekao je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova koji je istakao da je preko četrdeset sportskih objekata, kao i više olimpijskih bazena izgrađeno preko Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Sportska olimpijada radnika u Vojvodini se održava četiri decenije i tokom minulih godina okupila je preko million radnika iz Vojvodine, a domaćini prethodnih radničkih olipijada bili su: Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica, Vrbas, Kikinda, Apatin, Srbobran, Bačka Topola, Ada i Bačka Palanka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik