Povećan broj međunarodnih dozvola za srpske prevoznike

Bez autora
Feb 12 2012

Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da su drumski prevoznici veoma važni za razvoj srpske privrede i da bi država trebalo da im pomogne da dobiju poslove od stranih investitora koji posluju u Srbiji.Mrkonjić je nakon sastanka sa predstavnicima prevoznika u zgradi Vlade Srbije istakao da međunarodni transporteri godišnje ostvare prihod od gotovo pola milijarde evra, a država je spremna da pomogne prevoznicima u nabavci novih kamiona.

Povećan broj međunarodnih dozvola za srpske prevoznikeMinistar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da su drumski prevoznici veoma važni za razvoj srpske privrede i da bi država trebalo da im pomogne da dobiju poslove od stranih investitora koji posluju u Srbiji.

Mrkonjić je nakon sastanka sa predstavnicima prevoznika u zgradi Vlade Srbije istakao da međunarodni transporteri godišnje ostvare prihod od gotovo pola milijarde evra, a država je spremna da pomogne prevoznicima u nabavci novih kamiona.

Pomoćnik ministra za drumski transport Milorad Ilić naveo je da su srpski prevoznici u 2011. godini ostvarili devizni priliv na stranom tržištu u iznosu od približno 400 miliona evra, pri čemu se procenjuje da će ove godine priliv biti pola milijarde evra. Domaći prevoznici veoma su konkurentni na evropskom tržištu po kvalitetu i cenama, a Srbija ima više od 3.000 kamiona sa euro pet motorima.

Domaće prevoznike ograničava nedovoljan broj međunarodnih dozvola. Ministarstvo je učinilo veliki napor da se broj godišnjih međunarodnih CEMT dozvola poveća u prethodne dve godine za čak 60 posto, a pojedinačnih kroz dogovore sa pojedinim zemljama za 80.000 do 100.000 dozvola godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik