Poziv ruskim privrednicima da ulažu u Srbiju

Bez autora
Apr 23 2013

U Sankt Peterburgu danas je održan sastanak srpskih i ruskih privrednika, kome je prisustvovao i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda. Sastanku je prisustvovalo 120 predsednika opština, gradonačelnika i privrednika iz Srbije, a tema skupa je bio razgovor o ulaganjima ruskih investitora u Srbiju. Srbija je potpuno svesna mogućnosti i snage Rusije u svetskim okvirima.Postoji ogroman prostor za saradnju i nivo ekonomskih odnosa može da bude bolji nego do sad. Za dobru i kvalitetnu ekonomsku saradnju, pored prijateljstva, potrebni su i interesi obe strane.

Poziv ruskim privrednicima da ulažu u SrbijuU Sankt Peterburgu danas je održan sastanak srpskih i ruskih privrednika, kome je prisustvovao i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda. Sastanku je prisustvovalo 120 predsednika opština, gradonačelnika i privrednika iz Srbije, a tema skupa je bio razgovor o ulaganjima ruskih investitora u Srbiju.

Aleksandar Antić je rekao da je Srbija potpuno svesna mogućnosti i snage Rusije u svetskim okvirima.

Postoji ogroman prostor za saradnju i nivo ekonomskih odnosa može da bude bolji nego do sad. Za dobru i kvalitetnu ekonomsku saradnju, pored prijateljstva, potrebni su i interesi obe strane. Saradnja je već snažna na državnom nivou, u energetici i građevinskoj industriji, a veliki broj srpskih kompanija učestvuje u izgradnji velikih infrastrukturnih objekata u Rusji, uključujući i objekte u Sočiju, za predstojeće Zimske olimpijske igre, rekao je Aleksandar Antić, pozvavši ruske privrednike da ulažu u Srbiju i Beograd.

Dragan Marković Palma, kao vođe delegacije istakao je prednosti ulaganja u srpsku privredu i poljoprivredu, a ambasador Slavenko Terzić podsetio je na prijateljstvo i dosadašnju saradnju Ruske Federacije i Srbije.

Na sastanku je dogovorena poseta dve ruske delegacije Srbiji, jedna u junu, a druga u septembru ove godine.

Grad Jagodina već 19. put vodi gradonačelnike i predsednike opština i privrednike iz cele Srbije po Evropi, a ovaj put reč je o 13 gradonačelnika i predsednika opština i preko 80 privrednika iz čitave Srbije. Cilj je da uspostave posebnu vrstu odnosa sa ruskim privrednicima i gradskom vlasti Sankt Peterburga i da pronađu investitore za svoje projekte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik