Predat akreditacioni paket za decentralizovano upravljanje IPA fondovima

Bez autora
Jul 01 2012

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije predalo je Evropskoj komisiji (EK) akreditacioni paket za decentralizovano upravljanje IPA fondovima.Nakon što revizori EK zaključe da je uspostavljeni sistem prihvatljiv, to će značiti da Srbija ima sistem finansijskog upravljanja i kontrole razvijen po najstrožim međunarodnim standardima i da u skladu sa tim može da preuzme samostalno upravljanje i sprovođenje projekata vrednih 200 miliona evra godišnje.

Predat akreditacioni paket za decentralizovano upravljanje IPA fondovimaMinistarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je predalo Evropskoj komisiji (EK) akreditacioni paket za decentralizovano upravljanje IPA fondovima.

Nakon što revizori EK zaključe da je uspostavljeni sistem prihvatljiv, to će značiti da Srbija ima sistem finansijskog upravljanja i kontrole razvijen po najstrožim međunarodnim standardima i da u skladu sa tim može da preuzme samostalno upravljanje i sprovođenje projekata vrednih 200 miliona evra godišnje.

Istovremeno, to je i preduslov da Srbija zatraži da joj se pomenuta sredstva povećaju.

Za sve države - kandidate za članstvo u EU koje već samostalno upravljaju sredstvima IPA preuzimanje ove odgovornosti bio je važan trenutak u procesu evropskih integracija jer podrazumeva značajno unapređenje u kvalitetu rada državne administracije i intenzivniju saradnju sa Evropskom komisijom u Briselu.

Rad na uspostavljanju sistema za decentralizovano upravljanje IPA sredstvima započet je 2007. godine, podseća se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik