Pregovori o kreditu za železnicu u maju

Bez autora
Apr 14 2010

Pregovori o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za infrastrukturu biće nastavljeni u maju. U tim pregovorima nema nikavih prepreka. Na potezu su vlade Srbije i Rusije i ministarstva finansija, koji bi trebalo da ugovore finansijske uslove kredita.Iz Železnica Srbije ruskoj strani dostavljeni su projekti koji se odnose na Beogradski železnički čvor, prugu Valjevo-Loznica, elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad i rekonstrukciju pruge Beograd-Bar. Ukupna vrednost tih železničkih projekata prelazi vrednost ruskog kredita, ali će u dogovoru sa ruskom stranom biti odabrani projekti koji će biti finansirani iz kredita.

Pregovori o kreditu za železnicu u majuPregovori o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za infrastrukturu biće nastavljeni u maju. U tim pregovorima nema nikavih prepreka.

Na potezu su vlade Srbije i Rusije i ministarstva finansija, koji bi trebalo da ugovore finansijske uslove kredita - izjavio je juče generalni direktor Javnog preduzeća Železnice Srbije Milovan Marković.

Marković je istakao da su iz Železnica Srbije ruskoj strani dostavljeni projekti koji se odnose na Beogradski železnički čvor, prugu Valjevo-Loznica, elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad i rekonstrukciju pruge Beograd-Bar. Ukupna vrednost tih železničkih projekata, kako je naveo, prelazi vrednost ruskog kredita, ali će, dodao je Marković, u dogovoru sa ruskom stranom biti odabrani projekti koji će biti finansirani iz kredita. Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin istakao je da „pregovori o kreditu idu brzo koliko je to moguće“ i dodao da nema nerešivih problema. Srpska strana je trebalo da obavi tehničke dorade projekata, rekao je Konuzin i potvrdio da su proketi dostavljeni ruskoj strani.

Javno preduzeće Železnica Srbije potpisalo je juče ugovor sa ruskom kompanijom Metrovagonmaš o kupovini 10 novih dizel-motornih vozova, čija je vrednost 34,4 miliona švajcarskih franaka. Prvi vozovi trebalo bi da stignu za oko godinu dana, a svih deset dizel-motornih vozova za oko dve godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik