Prijava za onlajn program prekvalifikacije za IT do 15. maja

Bez autora
May 03 2022

Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uputio je poziv zaposlenim i nezaposlenim licima širom Srbije da se do 15. maja, prijave na novi onlajn program prekvalifikacije za IT.

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru kojeg je od 2017. godine do sada obučeno više od 2.200 polaznika i polaznica. Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IKT sektora u Srbiji, odlučeno je da se program nastavi i da se pokrene  novi ciklus obuka za više od 400 polaznika i polaznica.

Program će ove godine biti održan onlajn kako bi svi polaznici iz cele Srbije mogli da direktno iz svog doma učestvuju.

Onlajn program prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2022-2023. godine i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od pet programskih jezika (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) i sistem administraciju, kao i 40 časova iz mekih veština i 120 časova prakse.

Svi zainteresovani mogu da dobiju sve informacije na sajtu itobuke.rs.

Rok za podnošenje prijava je 15. maja 2022. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik