Privredna komora RS nagradila najuspješnije

Bez autora
Mar 30 2014

Preduzeće "Svislajon" iz Trebinja, Kompanija "Boksit" iz Milića, Nova drvna industrija "Podgradci" i "Banjalučka pivara" nagrađeni su od Privredne komore Republike Srpske u kategoriji velikih privrednih društava za 2013. godinu.U okviru manifestacije "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013" u kategoriji srednjih privrednih društava nagrađeni su "Sim tehnik" Kotor Varoš, "AM Međugorje" Veliko Blaško i "Škrebić kompani" Doboj.

Privredna komora RS nagradila najuspješnijePreduzeće "Svislajon" iz Trebinja, Kompanija "Boksit" iz Milića, Nova drvna industrija "Podgradci" i "Banjalučka pivara" nagrađeni su od Privredne komore Republike Srpske u kategoriji velikih privrednih društava za 2013. godinu.

U okviru manifestacije "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013" u kategoriji srednjih privrednih društava nagrađeni su "Sim tehnik" Kotor Varoš, "AM Međugorje" Veliko Blaško i "Škrebić kompani" Doboj.

U kategoriji malih privrednih društava nagrađeni su Mljekara "Pađeni" iz Bileće, "Tri best" iz Banjaluke i "Raševići" iz Bijeljine.

Priznanja za doprinos u oblasti zapošljavanja u 2013. dodijeljena su preduzećima "Sportek" iz Kotor Varoša, "Bema" iz Banjaluke i Fabrika kreveta "Napko beds"iz Petrova.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2013. priznanje je dodjeljeno "M:telu" iz Banjaluke, priznanje za najznačajniju investiciju u prošloj godini dodijeljeno je EFT Rudnik i termoelektrane "Stanari", dok je posebno priznanje za najveći postignuti obim proizvodnje dodijeljeno "Elektroprivredi Republike Srpske".

Priznanje za postignute rezultate u izvozu za 2013. dodijeljena su "Optima grupi" iz Banjaluke, "Alumini" iz Zvornika i "Komer mali" iz Prnjavora.

Prema realizovanim plasmanima sredstava u privredu u 2013, priznanja su dodijeljena Novoj banci, NLB Razvojnoj banci i Unikredit banci iz Banjaluke.

Priznanje za najuspješniju ženu u privredi Srpske u 2013. dodijeljena su Desanki Drašković iz preduzeća "Etna" Istočno Sarajevo, Nadi Mihajlović iz preduzeća "Mediteran inoks" iz Čelinca i Danijeli Risović iz preduzeća "Tropik ribarstvo" Banjaluka.

Priznanja su uručena i mikrokreditnim društvima "Anđelić" iz Trebinja, "Agarius" iz Istočnog Sarajeva i "Hidromont" iz Novog Grada.

Privredna komora Republike Srpske izabrala je 12 privrednih društava, čiji su proizvodi obilježili prošlu godinu po prepoznatljivosti kvaliteta.

U kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda najboljima su proglašena preduzeća "Tanasić" iz Bijeljine, "Ekskluziv linžeri" Banjaluka, "Višt" Doboj, "Kiko" Bijeljina, "Triangl" Banjaluka, "Mega drvo" Bijeljina, kao i "Sana linea" Kostajnica.

Među najboljim su takođe preduzeća "Vizion" iz Rogatice, "Krznarija Pristaš" iz Banjaluke, "Podrumi Vukoje" iz Trebinja, "Eko-Bel" iz Banjaluke i "Di bor" Gradiške.

Manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2013." prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegletija, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević, te ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Prisustvovali su i potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki, šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne, predsjednik Privredne komore Srpske Borko Đurić, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te druge javne ličnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik