Privrednici i predstavnici opština u Sankt Peterburgu

Bez autora
Apr 22 2013

Delegacija od oko sto predsednika opština, gradonačelnika i privrednika među kojima je i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, otputovala je danas u trodnevnu posetu Sankt Peterburgu, gde će sa ruskim investitorima razgovarati o ulaganjima u Srbiju.Ovo je dobra prilika da se otkrije šta je to što bi privuklo potencijalne partnere za ulaganja u nove privredne zone koje će se u Beogradu otvoriti sa završetkom gradnje mosta Zemun – Borča.

Privrednici i predstavnici opština u Sankt PeterburguDelegacija od oko sto predsednika opština, gradonačelnika i privrednika među kojima je i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, otputovala je danas u trodnevnu posetu Sankt Peterburgu, gde će sa ruskim investitorima razgovarati o ulaganjima u Srbiju. 

Aleksandar Antić je pre polaska rekao da je ovo dobra prilika da se otkrije šta je to što bi privuklo potencijalne partnere za ulaganja u nove privredne zone koje će se u Beogradu otvoriti sa završetkom gradnje mosta Zemun – Borča.

Konstantnim širenjem i velikim infrastrukturnim projektima grad Beograd uvek ima šta da ponudi, a Rusija je i te kako zainteresovana. Budući da sa završetkom obilaznice i mosta Zemun – Borča grad u svojim planovima ima otvaranje novih privrednih zona, vreme je da se počnu pregovori sa budućim investitorima, kao i da se dobije odgovor na pitanje šta može da zainteresuje ruske partnere. Ovo je ujedno i šansa za Beograd da već sada uspostavi kontakte sa njima, rekao je Aleksandar Antić

Grad Jagodina već 19. put vodi gradonačelnike i predsednike opština i privrednike iz cele Srbije po Evropi, a ovaj put oko sto ljudi odlazi u Sankt Peterburg. Reč je o 13 gradonačelnika i predsednika opština i preko 80 privrednika iz čitave Srbije. Cilj je da uspostave posebnu vrstu odnosa sa ruskim privrednicima i gradskom vlasti Sankt Peterburga i da pronađu investitore za svoje projekte.

U delegaciji veruju da će se bar jedna investicija vratiti nazad u Srbiju. Ovaj put u Sankt Peterburgu ugostiće ih ruski privrednik koji otvara fabriku kartonske ambalaže u Jagodini. Srpski privednici razgovaraće i sa drugim ruskim privrednicima, a ugostiće ih i gradonačelnik Sankt Peterburga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik