Prodaja Hipo banke dobro napreduje

Bez autora
Feb 12 2014

Prodaja ogranaka austrijske banke "Hypo Alpe Adria" u jugoistočnoj Evropi napreduje prema planu i nije pogođena raspravama o rešavanju problema hronične potrebe te banke da prima pomoć države.Aktualni postupak prodaje ogranaka u jugoistočnoj Evropi nije pogođen navedenim raspravama, kazao je Rainer Polster, šef Dojče banke u Austriji kojoj je poverena organizacija prodaje. Prema njegovim rečima, čitav niz klijenata iskazao je zainteresovanost za kupovinu celokupne mreže ogranaka, kao i za pojedinačne banke.

Prodaja Hipo banke dobro napredujeProdaja ogranaka austrijske banke "Hypo Alpe Adria" u jugoistočnoj Evropi napreduje prema planu i nije pogođena raspravama o rešavanju problema hronične potrebe te banke da prima pomoć države.

"Aktualni postupak prodaje ogranaka u jugoistočnoj Evropi nije pogođen navedenim raspravama", kazao je Rainer Polster, šef Dojče banke u Austriji kojoj je poverena organizacija prodaje.

Prema njegovim rečima, čitav niz klijenata iskazao je zainteresovanost za kupovinu celokupne mreže ogranaka, kao i za pojedinačne banke, prenosi "Seebiz".

"Na dobrom smo putu, imamo čitav niz zainteresiranih klijenata", rekao je on.

Nacionalizovani austrijski zajmodavac svoju mrežu u jugoistočnoj Evropi smatra prvorazrednom imovinom.

Tu mrežu čine šest banaka i tri lizing kuće u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Sredinom prošle godine ukupna imovina navedenih ogranaka iznosila je 9,6 milijardi evra a kreditni portfelj 7,5 milijardi evra, dok je udeo loših u ukupnim zajmovima bio 16,7 odsto.

Mreža ogranaka u prvom je polugodištu 2013. imala gubitak od 97 miliona evra nakon što je ubeležila rezervacije za rizike od gotovo 129 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik