Prodato 68,82 posto emisije dvogodišnjih obveznica

Bez autora
Aug 01 2012

Uprava za javni dug Ministarstva finansija na današnjoj aukciji prodala je dvogodišnje amortizacione državne obveznice za oko 6,88 milijardi dinara, odnosno 68,82 posto obima emisije. Radi se o obveznicama sa varijabilnim kuponom, pri čemu je godišnji kupon jednak referentnoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije uvećanoj za fiksnu maržu. Ponuđeni obim emisije iznosio je deset milijardi dinara, objavila je Uprava za javni dug.Državne obveznice su prodate sa fiksnom maržom od četiri posto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 3. avgusta 2014. godine.

Prodato 68,82 posto emisije dvogodišnjih obveznicaUprava za javni dug Ministarstva finansija na današnjoj aukciji prodala je dvogodišnje amortizacione državne obveznice za oko 6,88 milijardi dinara, odnosno 68,82 posto obima emisije.

Radi se o obveznicama sa varijabilnim kuponom, pri čemu je godišnji kupon jednak referentnoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije (NBS) uvećanoj za fiksnu maržu. Ponuđeni obim emisije iznosio je deset milijardi dinara, objavila je Uprava za javni dug.

Državne obveznice su prodate sa fiksnom maržom od četiri posto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 3. avgusta 2014. godine, dodaje se u saopštenju resornog ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik