Produžen rok važenja entitetskih licenci

Bez autora
Apr 27 2014

Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Damir Hadžić potpisao je pravilnik kojim je omogućeno da i poslije 1. maja važe licence vozačima za međunarodni drumski prevoz koje izdaju Republika Srpska i Federacija BiH, sve do donošenja novog pravilnika u junu.Do sada je važeći pravilnik predviđao da se od 1. maja međunarodni prevoz može obavljati samo na osnovu licence koju izdaje Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH.

Produžen rok važenja entitetskih licenciMinistar saobraćaja i komunikacija BiH Damir Hadžić potpisao je pravilnik kojim je omogućeno da i poslije 1. maja važe licence vozačima za međunarodni drumski prevoz koje izdaju Republika Srpska i Federacija BiH, sve do donošenja novog pravilnika u junu, potvrđeno je Srni u resornom ministarstvu.

Do sada je važeći pravilnik predviđao da se od 1. maja međunarodni prevoz može obavljati samo na osnovu licence koju izdaje Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH.

Prolongiranjem roka uvaženi su zaključci sa sastanka od 22. aprila u Sarajevu, kojem su prisustvovali predstavnici Spoljnotrgovinske komore BiH, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH, Privredne komore Federacije BiH, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Privredne komore Srpske i Republičkog udruženja međunarodnog i unutrašnjeg prevoza.

Na sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske u Banjaluci prošlog mjeseca definisano je sedam zahtjeva, među kojima je traženo prolongiranje primjene Pravilnika o načinu i postupku izdavanja licenci i kvalifikacionih kartica vozača za vršenje međunarodnog drumskog prevoza, jer izmjene nije moguće provesti do zadatog roka - 1. maja.

Izvor Srne iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH naglašava da do 15. juna mora biti usaglašen tekst novog pravilnikana na kojem će raditi radna grupa sastavljena od predstavnika nadležnih institucija.

Taj pravilnik biće u potpunosti usklađen sa važećim uredbama, kojima se tretira oblast međunarodnog drumskog prevoza, odnosno licenciranja prevoznika čime bi trebalo da bude stavljena tačka na ovo pitanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik