Pružanje podrške ženama u privredi kroz UNOPS programe

Bez autora
Nov 21 2022

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta razgovarao je danas sa direktorkom kancelarije UNOPS-a u Srbiji Mikelom Telatin o novim projektima koji će na prvo mesto staviti podršku majkama sa troje i četvoro dece i samohranim majkama, uz mogućnost njihovog rada od kuće i dobijanja dodatnih beneficija.

Basta se osvrnuo na zajedničku saradnju u okviru UNOPS projekta lokalnog razvoja EU PRO PLUS, i naglasio da je u budućim projektima neophodno fokus staviti na pružanje podrške majkama, radnicima i studentima, kao i unapređenju njihovog položaja u društvu.

Predstavnici UNOPS-a ukazali su na značaj veoma duge i uspešne saradnje sa Ministarstvom privrede, a posebno u oblasti unapređenja održivog ekonomskog razvoja na lokalnom nivou, obezbeđivanja bespovratnih sredstava za startapove i sredstava za poboljšanje ekonomske infrastrukture, u cilju privlačenja investicija i omogućavanja boljeg kvaliteta života lokalnog stanovništva.

Sagovornici su se složili da je neophodan interdisciplinarni pristup kroz relevantne UNOPS programe kako bi se našlo održivo i trajno rešenje za sve predstojeće izazove u trenutnoj klimi globalne recesije.

Neki od tih izazova, kako je istaknuto, jesu kako zadržati mlade u Srbiji, kreirati nova radna mesta za visokokvalifikovanu radnu snagu, podstaći povećanje nataliteta i unaprediti položaj žena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik