Prva beogradska pijaca trg u Zemunu

Bez autora
Jun 22 2012

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić danas je u Zemunu prisustvovao otvaranju prve beogradske pijace trga, koja će od 1. jula građanima ponuditi sve svoje sadržaje.Stanovnici Zemuna i čitavog Beograda dobili su mobilnu pijacu popločanu granitnim pločama najvišeg kvaliteta, napravljenim tako da građani na njima ne mogu da se okliznu, sa fontanom, mobilijarima, novom rasvetom uklopljenom u ambijent i novim drvoredom.

Prva beogradska pijaca trg u ZemunuPredsednik Skupštine grada Aleksandar Antić danas je u Zemunu prisustvovao otvaranju prve beogradske pijace trga, koja će od 1. jula građanima ponuditi sve svoje sadržaje.

Stanovnici Zemuna i čitavog Beograda dobili su mobilnu pijacu popločanu granitnim pločama najvišeg kvaliteta, napravljenim tako da građani na njima ne mogu da se okliznu, sa fontanom, mobilijarima, novom rasvetom uklopljenom u ambijent i novim drvoredom.

Mobilna pijaca sa sklopivim i lako pokretnim tezgama krajem radnog dana se pretvara u gradski trg. Na prostoru površine 3.700 kvadratnih metara obnovljena je i kanalizaciona, hidrantska i električna infrastruktura.

Ovo je prva pijaca trg na Balkanu, sa oko 150 tezgi, koja obezbeđuje bolje higijenske uslove, čistije pijačne platoe, ponudu najraznovrsnije hrane i uredno snabdevanje građana.

Beograd je danas bogatiji za trg kakav imaju mnogi evropski gradovi. Na jednom od najzanimljivijih prostora postavljena je i prva fontana u Zemunu. Kako je najavljeno, sličan prostor mogao bi iduće godine da bude otvoren i na Bajlonijevoj pijaci, dok u julu treba da bude raspisan konkurs za idejno rešenje uređenja Trga Slavija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik