PTT Srbije ove godine napušta oko 1.100 radnika

Bez autora
Apr 18 2010

Javno preduzeće PTT Srbije u ovoj godini trebalo bi da napusti oko 1.100 zaposlenih, odnosno oko sedam odsto od ukupnog broja radnika, u okviru programa stimulisanja dobrovoljnog prestanka radnog odnosa.Konkursi za dobrovoljni odlazak zaposlenih iz kompanije biće objavljeni u maju i septembru, a detaljni uslovi biće utvrđeni na jednoj od narednih sednica Upravnog odbora. Za otpremnine radnika predviđeno je oko 950 miliona dinara, što je četvrtina profita PTT Srbije u 2009.

PTT Srbije ove godine napušta oko 1.100 radnikaJavno preduzeće PTT Srbije u ovoj godini trebalo bi da napusti oko 1.100 zaposlenih, odnosno oko sedam odsto od ukupnog broja radnika, u okviru programa stimulisanja dobrovoljnog prestanka radnog odnosa.

Konkursi za dobrovoljni odlazak zaposlenih iz kompanije biće objavljeni u maju i septembru, a detaljni uslovi biće utvrđeni na jednoj od narednih sednica Upravnog odbora. Za otpremnine radnika predviđeno je oko 950 miliona dinara, što je četvrtina profita PTT Srbije u 2009, naveli su u tom javnom preduzeću.

Prioritetne kategorije u programu, istakli su, biće radnici koji boluju od težih bolesti i zaposleni u administraciji. Javno preduzeće PTT Srbije od marta 2005. godine, kroz pet konkursa za dobrovoljni odlazak zaposlenih smanjilo je broj radnika sa 17.974 na sadašnjih 15.280.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik