Pušten u rad gasovod u Bačkom Dobrom Polju

Bez autora
May 06 2012

U Bačkom Dobrom Polju u opštini Vrbas danas je puštena u rad merno-regulaciona stanica i razvodni gasovod, u koje je uloženo oko tri miliona evra. Zahvaljujući toj stanici će oko 10.000 domaćinstava tog kraja biti snabdeveno prirodnim gasom, rekao je izvršni direktor za investicije u "Srbijagasu" Jovica Budimir, koji je pogon pustio u rad.Izgrađeno je i 150 kilometara distributivne mreže na teritorijama sela Zmajevo, Bačko Dobro Polje i Ravno Selo, od toga je 4.200 metara čeličnog gasovoda, a kapacitet stanice je 5.000 metara kubnih gasa.

Pušten u rad gasovod u Bačkom Dobrom PoljuU Bačkom Dobrom Polju u opštini Vrbas danas je puštena u rad merno-regulaciona stanica i razvodni gasovod, u koje je uloženo oko tri miliona evra.

Zahvaljujući toj stanici će oko 10.000 domaćinstava tog kraja biti snabdeveno prirodnim gasom, rekao je izvršni direktor za investicije u "Srbijagasu" Jovica Budimir, koji je pogon pustio u rad.

Izgrađeno je i 150 kilometara distributivne mreže na teritorijama sela Zmajevo, Bačko Dobro Polje i Ravno Selo, od toga je 4.200 metara čeličnog gasovoda, a kapacitet stanice je 5.000 metara kubnih gasa.

Predsednik opštine Vrbas Željko Vidović je istakao kako je bitno što će, osim činjenice da će domaćinstva u pomenuta tri sela dobiti gas, privredni subjekti, takođe, biti snabdeveni tim energentom.

Generalni direktor "Vrbas gasa" Radisav Bjelica je naglasio da će domaćinstva u Dobrom Polju, Zmajevu i Ravnom Selu biti priključena na gasnu mrežu krajem maja po izuzetno povoljnoj ceni uz mogućnost plaćanja na rate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik