Raspisani konkursi u oblasti javnog informisanja

Bez autora
Dec 15 2019

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije raspisalo je danas devet konkursa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu, za koje je opredeljeno 274 miliona dinara.Konkursi traju do 10. januara, a raspisani su radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda. Pravo učešća imaju izdavači čiji su mediji upisani u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Raspisani konkursi u oblasti javnog informisanjaMinistarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije raspisalo je danas devet konkursa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu, za koje je opredeljeno 274 miliona dinara.

Konkursi traju do 10. januara, a raspisani su radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Pravo učešća imaju izdavači čiji su mediji upisani u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Takođe, mogu da učestvuju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaz o tome da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo poziva novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija, kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisija da pisanim putem dostave svoje predloge.

Detaljne informacije i potrebni formulari nalaze se na sajtu resornog ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik