SAD investirale u Srbiju preko 1,5 milijardi dolara

Bez autora
May 18 2011

Američke kompanije su investirale u Srbiju preko 1,5 milijardi dolara i nadamo se da će u Srbiju doći još investitora. To je još jedan napor njihove strane da podstaknu ekonomiju i povećaju zaposlenost u Srbiji. Odnosi Srbije i SAD su odlični. SAD i Srbija imaju mnogo zajedničkog interesa i jako dobre odnose, a nastojaće se da se ta saradnja ojača i u budućnosti.Ambasadorka SAD-a u Beogradu Meri Vorlik je tokom posete Sremskoj Mitrovici sa gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem razgovarala o stranim investicijama i o formiranju Kancelarije za ekonomski i lokalni razvoj.

SAD investirale u Srbiju preko 1,5 milijardi dolaraAmeričke kompanije su investirale u Srbiju preko 1,5 milijardi dolara i nadamo se da će u Srbiju doći još investitora, izjavila je ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik u intervjuu današnjim Sremskim novinama.

"To je još jedan napor naše strane da podstaknemo ekonomiju i povećamo zaposlenost u vašoj zemlji", kazala je Vorlikova, koja je pre dva dana posetila Sremsku Mitrovicu.

Ambasadorka je ocenila je da su odnosi Srbije i SAD odlični i podsetila da je oktobra prošle godine Srbiju posetila američka državna sekretarka Hilari Klinton a pre toga potpredsednik SAD Džozef Bajden.

"Oboje su poslali jasnu poruku da SAD veoma podržavaju evropske integracije Srbije. Takođe su jasno iskazali da SAD i Srbija imaju mnogo zajedničkog interesa i jako dobre odnose, kao i da ćemo nastojati da tu saradnju ojacamo i u budućnosti", navela je Vorlikova.

Ambasadorka je tokom posete Sremskoj Mitrovici sa gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem razgovarala o stranim investicijama i o formiranju Kancelarije za ekonomski i lokalni razvoj.

Amerikanci su u ovom gradu najveći poslodavci, jer njihova kompanija ITON ima pogon koji zapošljava 1.100 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik