Saradnja Ministarstva informisanja i telekomunikacija sa kompanijom A1

Bez autora
Nov 22 2022

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović razgovarao je danas sa direktorom opštih poslova kompanije A1 u Srbiji Markom Jovićem o unapređenju saradnje resornog ministarstva i te kompanije, kao i o izmenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama.

Jovanović je najavio da će u toku ove nedelje biti formirana radna grupa za izradu nacrta ovog zakona, dodavši da će cilj tog tela biti da u što efikasnijem roku dođe do konačne verzije pomenutog dokumenta.

Na sastanku je bilo reči i o budućim aktivnostima koje se odnose na smanjenje cena rominga između zemalja Evropske unije i Zapadnog Balkana, naročito o cenama prenosa podataka.

Takođe, razgovarano je i o planovima i preduslovima za donošenje pravilnika i aukciji za implementaciju 5G tehnologije u telekomunikacionu mrežu Srbije.

Jović je tom prilikom predstavio projekat A1 Towers Infrastructure, čijom se implementacijom razdvojila telekomunikaciona infrastruktura od operativnog poslovanja te kompanije, u skladu sa globalnim razvojem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik