Saradnja Srbije i Egipta u oblasti zdravstva

Bez autora
May 09 2012

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zoran Stanković i ministar zdravlja i stanovništva Arapske Republike Egipat Fuad El Navavi potpisali su danas Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zdravstva. Potpisani Memorandum se odnosi na saradnju dveju zemalja u oblasti zdravstvenog zbrinjavanja obolelih, proizvodnje vakcina i seruma, ali i na zajedničkim istraživačkim projektima.Takođe, pomenuti memorandum predstavlja nastavak uspešne saradnje ministarstava zdravlja dveju zemalja.

Saradnja Srbije i Egipta u oblasti zdravstvaMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zoran Stanković i ministar zdravlja i stanovništva Arapske Republike Egipat Fuad El Navavi potpisali su danas Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zdravstva.

Potpisani Memorandum se odnosi na saradnju dveju zemalja u oblasti zdravstvenog zbrinjavanja obolelih, proizvodnje vakcina i seruma, ali i na zajedničkim istraživačkim projektima. Takođe, pomenuti memorandum predstavlja nastavak uspešne saradnje ministarstava zdravlja dveju zemalja.

Ovaj dokument predviđa i saradnju u oblasti primarne zdravstvene zaštite i preventive, kao i razmenu lekara, medicinskih sestara i farmaceuta, ali i organizaciju brojnih naučnih skupova i seminara.

El Navavi je objasnio da je neophodno da obe zemlje reformišu sistem zdravstvenog osiguranja, ali i da se suoče sa masovnim nezaraznim bolestima poput hipertenzije, šećerne bolesti i bolesti srca.

On je ukazao na to da Vlada Egipta želi da održi i unapredi saradnju sa Srbijom i u oblasti trgovine, poljoprivrede i turizma, ali i u domenu politike i diplomatije što se ogleda i u podršci koju dve zemlje pružaju jedna drugoj na međunarodnom planu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik