Sedam srpskih kompanija na sajmu CeBIT

Bez autora
Mar 06 2013

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po deseti put organizuje nastup srpskih kompanija na najvećem svetskom sajmu informacionih i komunikacionih tehnologija – CeBIT.Sajam se održava od 5. do 9. marta 2013. godine u Hanoveru, Nemačka, a u okviru nacionalnog štanda na kojem je od 2003. do 2011. godine učestvovalo 79 kompanija, ove godine izlaže sedam domaćih kompanija: 2D Soft, ASW, Belit, Comdata, Essential Dots, Htec i Omnicom Solutions.

Sedam srpskih kompanija na sajmu CeBITAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po deseti put organizuje nastup srpskih kompanija na najvećem svetskom sajmu informacionih i komunikacionih tehnologija – CeBIT.

Sajam se održava od 5. do 9. marta 2013. godine u Hanoveru, Nemačka, a u okviru nacionalnog štanda na kojem je od 2003. do 2011. godine učestvovalo 79 kompanija, ove godine izlaže sedam domaćih kompanija: 2D Soft, ASW, Belit, Comdata, Essential Dots, Htec i Omnicom Solutions.

Prošle godine na sajmu je ukupno izlagalo 4.240 izlagača iz 70 zemalja. Ukupan broj posetilaca je iznosio oko 310.000 iz 110 zemalja. U toku trajanja sajma uspostavljeno je više od 7 miliona poslovnih kontakata. Oko 72 posto stručnih posetilaca je došlo sa investicionim namerama, a svaki treći posetilac je bio iz top – menadžmenta svog preduzeća.

Ministar finansija i privrede, Mlađan Dinkić 8. marta posetiće sajam i tom prilikom će obići nacionalni štand Srbije, a u novom sajamskom prostoru – International Business Area održaće prezentaciju na kojoj će predstaviti Program podrške IT sektoru u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik