SIEPA menja status u javnu agenciju

Bez autora
Apr 05 2010

Agencija za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA) trebalo bi da do maja promeni status iz posebne organizacije Vlade Srbije u javnu agenciju.SIEPA će trošiti manje novca iz budžeta i da će moći da naplaćuje deo usluga. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, sredstava od 279,32 miliona dinara koja su iz budžeta za 2010. namenjena za Agenciju biće vraćena u budžetsku rezervu, zbog prestanka rada te intitucije kao direktnog korisnika sredstava budžeta.

SIEPA menja status u javnu agencijuAgencija za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA) trebalo bi da do maja promeni status iz posebne organizacije Vlade Srbije u javnu agenciju.

Agenciji Beta je u Agenciji rečeno da to znači da će SIEPA trošiti manje novca iz budžeta i da će moći da naplaćuje deo usluga. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, sredstava od 279,32 miliona dinara koja su iz budžeta za 2010. namenjena za Agenciju biće vraćena u budžetsku rezervu, zbog prestanka rada te intitucije kao direktnog korisnika sredstava budžeta.

Sredstva tekuće budžetske rezerve raspoređuju se u Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja - Opšti ekonomski i komercijalni poslovi i poslovi po pitanju rada, aproprijacija i Specijalizovane usluge.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik