SIEPA organizuje sajam automobilskih komponenti u Moskvi

Bez autora
Feb 18 2013

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije uz podršku Automobilskog klastera Srbije treći put organizuje nastup domaćih kompanija na najvećem sajmu delova i opreme za automobile - Automechanika u Moskvi, Rusija. Sajam se održava od 26. do 29. avgusta 2013. godine i predstavlja najveći i najznačajniji sajam kada su u pitanju inovacije u sektoru automobilske industrije.Automechanika, najveći svetski sajam automobilskih komponenti, predstavlja inovacije u sektoru automobilske industrije i nudi širok izložbeni spektar od najmanjih komponenti pa do značajnih rešenja u ovoj oblasti.

SIEPA organizuje sajam automobilskih komponenti u MoskviAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije uz podršku Automobilskog klastera Srbije treći put organizuje nastup domaćih kompanija na najvećem sajmu delova i opreme za automobile - Automechanika u Moskvi, Rusija.

Sajam se održava od 26. do 29. avgusta 2013. godine i predstavlja najveći i najznačajniji sajam kada su u pitanju inovacije u sektoru automobilske industrije.

Automechanika, najveći svetski sajam automobilskih komponenti, predstavlja inovacije u sektoru automobilske industrije i nudi širok izložbeni spektar od najmanjih komponenti pa do značajnih rešenja u ovoj oblasti.

Automechanika u Moskvi je vodeći sajam automobilske industrije u Rusiji. Na oko 30.000 metara kvadratnih u četiri hale, prethodne godine svoje proizvode, usluge i inovacije predstavilo je preko 900 izlagača iz 119 zemalja. Prethodno održan sajam u Moskvi zabeležio je više od 30.000 posetilaca.

Koristeći liberalizaciju trgovine u okviru Sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje, srpska preduzeća imaju veliki potencijal na ruskom tržištu, o čemu svedoče rezultati prethodno održanog sajma.

Ove godine troškove zakupa prostora od oko 60 metara kvadratnih i troškove izgradnje štanda snosi SIEPA, a preduzeća koja budu učestvovala snose putne troškove predstavnika (prevoz, dnevnice, smeštaj), troškove prevoza eksponata i participaciju u iznosu od 111.163 dinara za pokrivanje troškova zajedničkog kataloga, pratećeg materijala i marketinških aktivnosti.

Zbog ograničenog prostora, neophodna je selekcija preduzeća i proizvoda na osnovu ažurnosti u prijavljivanju i konkurentnosti. Kako bi se obezbedio što uspešniji nastup, preduzeće koje želi da se prijavi treba da ispunjava da:

  • poseduje konkurentan proizvod, adekvatno pakovanje i proizvodne kapacitete za izvoz;
  • predstavnici na sajmu imaju aktivno znanje engleskog i/ili ruskog jezika i poznaju karakteristike proizvoda i preduzeća;
  • se obaveže da će sarađivati sa organizatorima na unapređenju kvaliteta, pakovanja, promotivnog materijala i nastupu na sajmovima;
  • se obaveže da će nakon završetka sajma izvestiti organizatore o rezultatima sajma.

Prijave se mogu poslati putem elektronske pošte na adresu: mirjana.aleksic@siepa.gov.rs ili faksom na 011/3398-814.

Rok za prijavu je 22. mart 2013. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik