Skroman rast ukupne premije osiguranja

Bez autora
May 26 2011

Ukupna premija osiguranja u Srbiji u prvom kvartalu je bila 14,3 milijarde dinara, za dva odsto veća nego u ista tri meseca prošle godine. Skroman rast premije se u izveštaju NBS o sektoru osiguranja u prvom tromesečju 2011. godine objašnjava smanjenom potrošnjom stanovništva, odnosno manjom tražnjom proizvoda osiguranja, pre svega neobaveznih neživotnih.Učešće neživotnih osiguranja u strukturi premije i dalje je dominantno i u prva tri meseca ove godine je bilo 84 odsto. Premija neživotnih osiguranja smanjena je za pola procenta u poređenju sa prvim tromesečjem 2010.

Skroman rast ukupne premije osiguranjaUkupna premija osiguranja u Srbiji u prvom kvartalu je bila 14,3 milijarde dinara, za dva odsto veća nego u ista tri meseca prošle godine, pokazuju novi podaci Narodne banke Srbije (NBS).

Skroman rast premije se u izveštaju NBS o sektoru osiguranja u prvom tromesečju 2011. godine objašnjava smanjenom potrošnjom stanovništva, odnosno manjom tražnjom proizvoda osiguranja, pre svega neobaveznih neživotnih.

Učešće neživotnih osiguranja u strukturi premije i dalje je dominantno i u prva tri meseca ove godine je bilo 84 odsto.

Premija neživotnih osiguranja smanjena je za pola procenta u poređenju sa prvim tromesečjem 2010. a pad je ubeležen i kod obaveznog osiguranja od odgovornosti zbog upotrebe motornih vozila i kod neobaveznih, kao što su imovinska i kasko.

Istovremeno je učešće životnih osiguranja u ukupnoj premiji poraslo sa 13,9 odsto u prvom kvartalu 2010. godine na 16 procenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik