Srbija na Sajmu turizma u Geteborgu

Bez autora
Mar 20 2013

Turistička organizacija Srbije organizuje predstavljanje turističke ponude Srbije na sajmu turizma “TUR 2013″ u Geteborgu u Švedskoj od 21. do 24. marta 2013. godine. Na najvećem međunarodnom sajmu turizma u Švedskoj turistička organizacija Srbije na svom štandu učestvovaće sa turističkom agencijom “Omniturs” iz Beograda.Srbija će prvog dana sajma “TUR 2013″ organizovati promociju turističkih potencijala namenjenu švedskim turističkim novinarima i turoperaterima. Nakon promocije, zvanice će imati priliku da uživaju u ukusima srpskih gastronomskih specijaliteta.

Srbija na Sajmu turizma u GeteborguTuristička organizacija Srbije organizuje predstavljanje turističke ponude Srbije na sajmu turizma “TUR 2013″ u Geteborgu, Švedska od 21. do 24. marta 2013. godine.

Na najvećem međunarodnom sajmu turizma u Švedskoj turistička organizacija Srbije na svom štandu učestvovaće sa turističkom agencijom “Omniturs” iz Beograda.

Srbija će prvog dana sajma “TUR 2013″ organizovati promociju turističkih potencijala namenjenu švedskim turističkim novinarima i turoperaterima. Nakon promocije, zvanice će imati priliku da uživaju u ukusima srpskih gastronomskih specijaliteta.

U dva navrata će na najvećoj bini na sajmu u udarnim terminima biti predstavljen dokumentaran film o Srbiji u trajanju od 23 minuta koji je snimljen na švedskom jeziku  za najposećeniji skandinavski sajt dokumentarnog turističkog filma  http://www.travelfilm.se/

Akcenat u promociji turizma Srbije na ovom sajmu biće „city break“ (Beograd i Novi sad), kulturne rute, aktivi odmor u netaknutoj prirodi i vinske ture. Akcenat promocije je upravo proistekao iz činjenice da je švedski turistički magazin Vagabond istakao Beograd kao idealnu “city break” destinaciju sa raznovrsnom turističkom ponudom za kratki gradski odmor, nakon boravka ekipe magazina u srpskoj prestonici u organizaciji TOS i TOB.

Vagabond je objavio prvi članak o Beogradu pod naslovom “24 sata u Beogradu – glavni grad Srbije rastura”, da bi zatim u novogodišnjem broju glavni grad Srbije bio preporučen kao jedna od najboljih destinacija za 2013. godinu, pod naslovom “Beograd – Najzabavniji grad za provod u Evropi”. Najvažniji članak u magazinu Vagabond objavljen je uoči ovog najvećeg sajma turizma u Skandinaviji, koji se održava u Geteborgu.

Već nekoliko godina Srbija beleži odlične rezultate sa švedskog tržišta. Prema statističkim podacima u Srbiji je u 2012. godine  noćilo 26 posto više švedskih turista u odnosu na 2011. godinu, dok je u 2011. zabeležen porast broja noćenja od 49 posto u odnosu na 2010.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik