Srbiji 8,7 miliona evra iz Pariza

Bez autora
Jun 04 2014

Francuska banka Credit Lyonnais obavezna je da Narodnoj banci Srbije prebaci iznos od 8,7 miliona evra (plus kamata, odšteta i drugi troškovi) od ukupno 24,4 miliona evra koliko je na računu nekadašnje Narodne banke Jugoslavije u toj francuskoj banci zamrznuto još 1996. godine, rečeno je u NBS.Ova obaveza proistekla je iz presude Trgovinskog suda u Parizu donete krajem aprila posle tužbe koju je, na inicijativu guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, Srbija podnela aprila 2013. godine. Ostale države naslednice SFRJ u spor su se dobrovoljno umešale i pripada im ostatak od ukupne sume, u skladu sa odredbama Sporazuma o sukcesiji.

Srbiji 8,7 miliona evra iz ParizaFrancuska banka Credit Lyonnais obavezna je da Narodnoj banci Srbije prebaci iznos od 8,7 miliona evra (plus kamata, odšteta i drugi troškovi) od ukupno 24,4 miliona evra koliko je na računu nekadašnje Narodne banke Jugoslavije u toj francuskoj banci zamrznuto još 1996. godine, rečeno je Danasu u NBS.

Ova obaveza proistekla je iz presude Trgovinskog suda u Parizu donete krajem aprila posle tužbe koju je, na inicijativu guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, Srbija podnela aprila 2013. godine.

Ostale države naslednice SFRJ u spor su se dobrovoljno umešale i pripada im ostatak od ukupne sume, u skladu sa odredbama Sporazuma o sukcesiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik