Srpske firme na sajmu robnih marki u Amsterdamu

Bez autora
May 23 2012

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) organizovala je nastup srpskih preduzeća na najvećem svetskom sajmu robnih marki PLMA koji se održava 22. i 23. maja 2012. godine u Amsterdamu u Holandiji.Na nacionalnom štandu Srbije, površine od 108 kvadratnih metara, predstavlja se jedanaest domaćih kompanija iz oblasti prehrambene industrije, a to su: “Agropartner”, “Aroma 1990”, “Bilje Borča”, “Duga Fruit”, “Esensa”, “ITN”, “Kondiva”, “Master Frigo”, “PFI”, “Sweet Art” i “Venac”.

Srpske firme na sajmu robnih marki u AmsterdamuAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) organizovala je nastup srpskih preduzeća na najvećem svetskom sajmu robnih marki PLMA koji se održava 22. i 23. maja 2012. godine u Amsterdamu u Holandiji.

Na nacionalnom štandu Srbije, površine od 108 kvadratnih metara, predstavlja se jedanaest domaćih kompanija iz oblasti prehrambene industrije, a to su: “Agropartner”, “Aroma 1990”, “Bilje Borča”, “Duga Fruit”, “Esensa”, “ITN”, “Kondiva”, “Master Frigo”, “PFI”, “Sweet Art” i “Venac”.

Srpske firme će imati prilike za sastanke sa vodećim maloprodajnim lancima koji su još pre početka sajma potvrdili dolazak na nacionalni štand Srbije.

Jedna od glavnih prednosti proizvodnje robnih marki za maloprodajne lance jeste to što proizvođač nema troškove marketinga i pakovanja, pa je samim tim i cena proizvoda niža u odnosu na proizvođačke marke. Učešće robnih marki u ukupnoj maloprodaji u EU iznosi preko 35 posto. U Srbiji je situacija nešto drugačija i ovaj procenat iznosi oko pet posto, ali predstavlja povećanje u odnosu na period od predhodne tri godine.

Sajam PLMA se održava već skoro tri decenije i predstavlja vodeće mesto okupljanja i susreta najvećih trgovinskih lanaca i proizvođača robnih marki.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik