Srpski fakulteti u "igri" za million evra

Bez autora
Oct 24 2011

"Simens" će uložiti više od milion evra u razvoj ideje koja pobedi na međunarodnom takmičenju za inovacije u oblasti "pametnih" mreža, gde će učestovati i predstavnici fakulteta iz Srbije. Pravo učešća na "Smart Grid Innovation Contest 2011" ima univerzitetsko osoblje - profesori, post-doktoranti, studenti ili potencijalni studenti doktorskih studija, a rok za prijavljivanje predloga za istraživanje je 30. novembar.Cilj takmičenja je generisanje i dalji razvoj ideja u biznis modele koji imaju veliki potencijali da u bliskoj budućnosti značajno doprinesu razvoju "pametnih" mreža koje su održive i više orjentisane ka kupcima.

Srpski fakulteti u "igri" za million evra"Simens" će uložiti više od milion evra u razvoj ideje koja pobedi na međunarodnom takmičenju za inovacije u oblasti "pametnih" mreža, gde će učestovati i predstavnici fakulteta iz Srbije, saopšteno je danas iz te kompanije.

Pravo učešća na "Smart Grid Innovation Contest 2011" ima univerzitetsko osoblje - profesori, post-doktoranti, studenti ili potencijalni studenti doktorskih studija, a rok za prijavljivanje predloga za istraživanje je 30. novembar.

Cilj takmičenja je generisanje i dalji razvoj ideja u biznis modele koji imaju veliki potencijali da u bliskoj budućnosti značajno doprinesu razvoju "pametnih" mreža koje su održive i više orjentisane ka kupcima.

Zainteresovani za učešće na "Simensovom" takmičenju treba da se registruju na internet stranici www.smartgridcontest.com.

Učesnici takmičenja moraju biti spremni da sprovedu istraživanje na projektu zajedno sa "Siemensom" ili da napišu doktorsku disertaciju.

Pobednici će biti proglašeni u januaru 2012, a ulaganje od milion evra u dalje istraživanje ima za cilj da najbolju ideju razvije u usavršenu i realističnu inovaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik