Subvencionisani krediti i turistima

Bez autora
Apr 05 2010

Građani Srbije mogu da subvencionisanim potrošačkim kreditima plate turističke aranžmane za odmor u Srbiji. Banke su već počele da odobravaju te dinarske kredite, čija je godišnja kamatna stopa 7,5 odsto, rok otplate do tri godine sa godinom dana počeka.Građani treba da odaberu mesto za putovanje, preko turističke agencije ili da sami rezervišu, da dobiju profakturu, a zatim da odu u banku i podnesu zahtev za kredit. Iznos kredita može biti do 300.000 dinara, a zavisiće od kreditne sposobnosti klijenta...

Subvencionisani krediti i turistimaGrađani Srbije mogu da subvencionisanim potrošačkim kreditima plate turističke aranžmane za odmor u Srbiji, kaže državni sekretar za turizam Goran Petković.

Banke su već počele da odobravaju te dinarske kredite, čija je godišnja kamatna stopa 7,5 odsto, rok otplate do tri godine sa godinom dana počeka, rekao je Petković.

"To može biti interesantno za porodična putovanja, ali i za proslave, kao što su venčanja, veridbe, momačke večeri, na primer u nekom vinogorju, Fruškoj gori, Aleksandrovcu", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, prvomajski praznici su idealan termin da se organizuje neko putovanje i da se na primer obidju palate rimskih careva.

Petković je naveo da građani treba da odaberu mesto za putovanje, preko turističke agencije ili da sami rezervišu, da dobiju profakturu, a zatim da odu u banku i podnesu zahtev za kredit. Iznos kredita može biti do 300.000 dinara, a zavisiće od kreditne sposobnosti klijenta.

Subvencionisanje dinarskih kredita za domaće turističke aranžmane deo je mera Vlade Srbije za ublažavanje efekata svetske ekonomske krize za 2010. godinu. Namera je da se stimulisanjem putovanja po zemlji pruži podrška domaćoj turističkoj privredi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik