Sutra potpisivanje Socijalnog sporazuma

Bez autora
Apr 28 2011

Socijalni sporazum Vlade, poslodavaca i sindikata biće potpisan sutra. Taj sporazum će biti veliki iskorak u ostvarenju socijalne stabilnosti, a sva otvorena pitanja bile rešavana kroz dijalog. Sporazum će potpisati premijer Mirko Cvetković, predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković i predstavnici reprezentativnih sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak.Sporazum će dovesti do povećanja standarda radnika u Srbiji, odnosno do povećanja minimalne zarade od oko osam odsto.

Sutra potpisivanje Socijalnog sporazumaSocijalni sporazum Vlade, poslodavaca i sindikata biće potpisan sutra, rekao je danas Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku.

On je na proslavi Međunarodnog dana zaštite na radu u fabrici US Steel Srbija u Smederevu rekao da će taj sporazum biti veliki iskorak u ostvarenju socijalne stabilnosti, a sva otvorena pitanja bile rešavana kroz dijalog.

Sporazum će potpisati premijer Mirko Cvetković, predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković i predstavnici reprezentativnih sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak.
 
Orbović: Sporazum će dovesti do rasta standarda

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je da će sporazum dovesti do povećanja standarda radnika u Srbiji, odnosno do povećanja minimalne zarade od oko osam odsto.

Orbović je kazao da bi bilo značajno u realni sektor uložiti novac koji je predviđen sporazumom, odnosno 500 miliona evra do kraja godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik