Sve spremno za remont pruge Velika Plana – Mala Krsna

Bez autora
Feb 27 2014

"Železnice Srbije" dopremile su u stanicu Velika Plana 34 kilometara šina, 16 hiljada pragova i veći deo potrebnog kolosečnog materijala za remont pruge Velika Plana – Mala Krsna, koja će se raditi iz ruskog kredita.Ugovor o remontu šest deonica na Koridoru 10 sa ruskim partnerima potpisujemo 6. marta i spremni smo da odmah započnemo remont pruge Velika Plana – Mala Krsna, izjavio je generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović, prilikom obilaska železničke stanice Velika Plana i trase pruge koja će biti remontovana.

Sve spremno za remont pruge Velika Plana – Mala Krsna"Železnice Srbije" dopremile su u stanicu Velika Plana 34 kilometara šina, 16 hiljada pragova i veći deo potrebnog kolosečnog materijala za remont pruge Velika Plana – Mala Krsna, koja će se raditi iz ruskog kredita. Ugovor o remontu šest deonica na Koridoru 10 sa ruskim partnerima potpisujemo 6. marta i spremni smo da odmah započnemo remont pruge Velika Plana – Mala Krsna, izjavio je generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović, prilikom obilaska železničke stanice Velika Plana i trase pruge koja će biti remontovana.

Simonović je obilazeći Kolsku radionicu za opravku vagona u Velikoj Plani, najavio da će ova radionica već sredinom 2014. godine dobiti licencu za popravku "Knorovih" kočnica za vozna sredstva i da će u Velikoj Plani biti regionalni centar za njihovo održavanje za istočnu Evropu. Sa pet hiljada popravljenih vagona godišnje, Kolska radionica može biti primer i drugim centrima u zemlji, kaže Simonović.

On je najavio i da će, na inicijativu lokalne samouprave ovog grada, biti izgrađen podvožnjak ispod pruge, koji će spajati ulice Đure Jakšića i Laze Kostića, jer dnevno i do hiljadu ljudi prelazi preko pruge. Simonović je takođe najavio i uređenje dva putna prelaza u Lozoviku.

Predstoji nam veliko povećanje obima rada u Velikoj Plani i zato ćemo morati da primimo nove, mlade i sposobne stručnjake, rekao je Simonović, izrazivši zadovoljstvo izgledom železničke stanice Velika Plana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik