Svečana dodela nagrada “Turistička slagalica 2012”

Bez autora
Feb 13 2013

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede, dr Goran Petković svečano će, u četvrtak, 14. februara 2013. godine, u 15:30 časova, u Privrednoj komori Srbije, na 6. Stručnom skupu “Susreti organizatora manifestacija 2012/2013”, dodeliti nagradu “Turistička slagalica 2012” lokalnoj samoupravi za najveći doprinos u organizaciji turističkih manifestacija.Stručnom skupu organizatora manifestacija iz godine u godinu prisustvuje sve veći broj predstavnika turističkih organizacija iz cele Srbije, predstavnika Vlade Srbije, organizatora manifestacija, predstavnika turističkih agencija i prevoznika, hotelijera, ugostitelja, proizvođača suvenira, uglednih stručnjaka, i mnogobrojnih turističkih radnika.

Svečana dodela nagrada “Turistička slagalica 2012”Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede, dr Goran Petković svečano će, u četvrtak, 14. februara 2013. godine, u 15:30 časova, u Privrednoj komori Srbije, na 6. Stručnom skupu “Susreti organizatora manifestacija 2012/2013”, dodeliti nagradu “Turistička slagalica 2012” lokalnoj samoupravi za najveći doprinos u organizaciji turističkih manifestacija.

Stručnom skupu organizatora manifestacija iz godine u godinu prisustvuje sve veći broj predstavnika turističkih organizacija iz cele Srbije, predstavnika Vlade Srbije, organizatora manifestacija, predstavnika turističkih agencija i prevoznika, hotelijera, ugostitelja, proizvođača suvenira, uglednih stručnjaka, i mnogobrojnih turističkih radnika, a sve u cilju razmene iskustava, razrade pravca razvoja za unapređenje ove forme turizma i pozicioniranja uloge turističkih manifestacija u okviru Nacionalne strategije razvoja turizma u Srbiji.

Prvi “Susreti organizatora manifestacija” održani su 2006. godine u Beogradu, s idejom da se na jednom mestu okupe vodeći akteri manifestacionog turizma u Srbiji, a koliki je njegov privredni potencijal govori podatak da se godišnje u Srbiji organizuje preko 1.000 manifestacija – turističkih, kulturno-zabavnih, umetničkih, sportskih, privrednih, verskih i drugih.

Činjenica je da manifestacije mogu da doprinesu povećanju obima turističke potražnje konkretnog turističkog mesta ili regije, ali i atraktivnosti Srbije kao potencijalne turističke destinacije za domaće i strane posetioce.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik