Tigar uložio 1,5 milion evra u novi pogon

Bez autora
Apr 28 2010

Kompanija Tigar iz Pirota uložila je 1,5 milion evra u pogon za izradu proizvoda od reciklirane gume. Među proizvodima je podloga za dečija i sportska igrališta, stubići za ograde parkinga, postolja za prenosive saobraćajne znake.Kapacitet proizvodnje u prvom ekološkom pogonu u Srbiji je 10.000 tona godišnje, ali će ove godine biti prozivedeno oko 2.000 tona. Proizvodnja u novom pogonu počela je krajem marta, pošto je Tigar u decembru 2009. godine kupio danskog proizvođača za proizvode od reciklata gume Bilguteks (bilgutex).

Tigar uložio 1,5 milion evra u novi pogonKompanija Tigar iz Pirota uložila je 1,5 milion evra u pogon za izradu proizvoda od reciklirane gume.

Među proizvodima je podloga za dečija i sportska igrališta, stubići za ograde parkinga, postolja za prenosive saobraćajne znake.

Kako se navodi u toj kompaniji, kapacitet proizvodnje u prvom ekološkom pogonu u Srbiji je 10.000 tona godišnje, ali će ove godine biti prozivedeno oko 2.000 tona.

Direktor Tigra Jelena Petković kazala je da je proizvodnja u novom pogonu počela krajem marta, pošto je Tigar u decembru 2009. godine kupio danskog proizvođača za proizvode od reciklata gume Bilguteks (bilgutex).

- Za sada se proizvodi izvoze u Švedsku i Dansku, gde bi u prvoj polovni ove godine trebalo da se plasira oko 300 tona proizvoda - kazala je ona i dodala da se dnevno proizvede 20 tona robe u pogonu gde sada radi deset ljudi, a plan je da se zaposli 30.

U Tigru su naveli da se za sada sirovine za proivodnju uvoze, dok oko deset odsto sirovina čine ostaci iz Tigrove proizvodnje.

Kako je rečeno, u je planu otvaranje pogona za reciklažu auto-guma u kojem bi se prerađivalo 27.000 tona guma godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik