Todorić i Kostić najbogatiji na Balkanu

Bez autora
May 29 2014

Ivica Todorić sa 735 miliona evra, Miodrag Kostić sa 520 miliona evra i Sandi Češko sa 460 miliona evra predvode ovogodišnju Forbesovu listu najbogatijih biznismena regiona. Na četvrtom mestu je Emil Tedeski, vlasnik Atlatnik grupe, sa 290 miliona evra.U Srbiji je Kostić, pre dve godine, sa liste top biznismena regiona skinuo Miroslava Miškovića, vlasnika Delta Holdinga, čiji se prihodi smanjuju od vremena njegovog privođenja. Od desetorice s najvećim prohodima u Srbiji, još su dvojica završila u pritvoru: Srđan Knežević i Petar Matijević.

Todorić i Kostić najbogatiji na BalkanuIvica Todorić sa 735 miliona evra, Miodrag Kostić sa 520 miliona evra i Sandi Češko sa 460 miliona evra predvode ovogodišnju Forbesovu listu najbogatijih biznismena regiona. Na četvrtom mestu je Emil Tedeski, vlasnik Atlatnik grupe, sa 290 miliona evra.

U Srbiji je Kostić, pre dve godine, sa liste top biznismena regiona skinuo Miroslava Miškovića, vlasnika Delta Holdinga, čiji se prihodi smanjuju od vremena njegovog privođenja. Od desetorice s najvećim prohodima u Srbiji, još su dvojica završila u pritvoru: Srđan Knežević i Petar Matijević. Prvi je vlasnik Knez Petrola koji je, posle NIS-a najveća firma u naftnom sektoru regiona. Matijević je novi član kluba Top 10 u Srbiji, vlasnik mesne industrije, ali i jedan od najvećih zemljoposednika.

Kralj čelika iz Makedonije Minčo Jordanov čvrsto se drži na prvome mestu liste najbogatijih makedonskih preduzetnika po tržišnoj kapitalizaciji deonica firmi koje poseduje. Približio mu se i Andreja Josifovski, vlasnik AD Makpetrol.

Na listi najbogatijih iz Slovenije i dalje je prvi Sandi Češko, vlasnik najveće TV prodaje u regionu. Drugi su supružnici Albin i Tatjana Doberšek (274 mil. evra), osnivači Engeneering Doberseka, a treći je Joc Pečečnik (188 mil. evra), vlasnik Elektonček Groupa.

U BiH je među vodećima opet Agrokor, a na listi najbogatijih u regionu je i vlasnik trgovinskog lanca Bingo iz BiH Senad Džambić, sa prihodom od 448,5 miliona konvertibilnih maraka. Na listi je i Tihomir Brajković, građevinar iz Kiseljaka, vlasnik Tibre Pacifik.

Kralj čelika Makedonije Minčo Jordanov čvrsto se drži na prvom mestu liste najbogatijih makedonskih biznismena po tržišnoj kapitalizaciji akcija firmi koje poseduje. Opasno mu se približio Andreja Josifovski, vlasnik energetske tvrtke AD Makpetrol.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik