Tržištu ponuđeno više od 200 inovacija

Bez autora
Jul 27 2011

Kroz državni projekat Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2011. Privredna komora Srbije (PKS) pruža maksimalnu podršku svim stvaraocima u oblasti inovacija preko velikog broja aktivnosti od informativnih, edukativnih, promotivnih do izložbenih.Ovogodišnja promocija Takmičenja u kojoj je PKS sa regionalnim komorama bila veoma aktivan učesnik urodila je plodom, i izazvala ogromno interesovanje, što ukazuje na to koliko u Srbiji nedostaje podrške za realizaciju inovacija.

Tržištu ponuđeno više od 200 inovacijaKroz državni projekat Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2011. Privredna komora Srbije (PKS) pruža maksimalnu podršku svim stvaraocima u oblasti inovacija preko velikog broja aktivnosti od informativnih, edukativnih, promotivnih do izložbenih.

Ovogodišnja promocija Takmičenja u kojoj je PKS sa regionalnim komorama bila veoma aktivan učesnik urodila je plodom, i izazvala ogromno interesovanje, što ukazuje na to koliko u Srbiji nedostaje podrške za realizaciju inovacija.
 
Ukupan broj prijava je premašio sva očekivanja, pa je tako od oko 200 prijavljenih timova u kategoriji realizovanih inovacija bilo 53 posto, a 47 posto je u kategoriji inovativnih ideja.

Ono što ove godine posebno raduje je zastupljenost takmičara iz svih krajeva Srbije, a 31 tim je iz Republike Srpske.
 
U toku leta timovi će pripremiti svoje biznis planove i biti spremni za edukativne seminare koji se u PKS besplatno organizuju od septembra.
 
Tržišna valorizacija inovacija i implementacija novih tehnologija u privredi, sve je prioritetnija mera programa podrške tehnološkog i ekonomskog razvoja mnogih zemljama Evrope, pa i Srbije. Zemlje sa najrazvijenim ekonomijama imaju i najznačajnija izdvajanja za I&R i inovacionu delatnost, uz kreiranje politike koja omogućava podršku i realizaciju takvih programa, saopšteno je iz PKS.
 
Implementacijom tehnologija, tehnoloških rešenja i inovativnih proizvoda, kao rezultatom tehnoloških i inovacionih projektnih ciklusa, sa kojima Vlada Republike Srbije sprovodi politiku tehnološkog razvoja zemlje, moguće je pokrenuti proizvodnju i uspešno poslovanje, sa povećanjem zaposlenost na visoko tehnološkim radnim mestima. Samim tim bi se smanjio jaz između nauke i privrede uz usmeravanje izdvajanja na istraživanja koja imaju primenjivost u privredi, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik