Turistička ponuda Beograda

Bez autora
Apr 20 2010

Savremeni Beograd leži na antičkom Singidunumu koji su Rimljani počeli da grade u prvom veku nove ere. Po broju antičkih nalazišta, naša je prestonica jedna od najbogatijih u Evropi, i lepo je da to pokažemo i svojim gostima, novom turističkom turom, šetnja antičkim Singidunumom.Svake nedelje u 11 sati kreće tura sa Trga republike i ovo je još jedan od razloga da i Beograđani i gosti Beograda saznaju više o našem gradu. Tokom dva sata koliko program traje, turisti će obići Trg Republike, Plato kod Filozofskog fakulteta, Studentski trg, Rajićevu, Cincar Jankovu i ulicu Tadeuša Košćuška, zatim Beogradsku tvrđavu, Rimsku dvoranu i Knez Mihailovu ulicu.

Turistička ponuda BeogradaOd ovog proleća, Beograd svojim gostima nudi tri nove turističke ture - obilazak gradskih parkova i izletišta, šetnju kroz antički Singidunum. Avalski toranj takođe je deo turističke ponude.

Savremeni Beograd leži na antičkom Singidunumu koji su Rimljani počeli da grade u prvom veku nove ere. Po broju antičkih nalazišta, naša je prestonica jedna od najbogatijih u Evropi, i lepo je da to pokažemo i svojim gostima, novom turističkom turom, šetnja antičkim Singidunumom.

"Svake nedelje u 11 sati kreće tura sa Trga republike i ovo je još jedan od razloga da i Beograđani i gosti Beograda saznaju više o našem gradu", rekla je Jasna Dimitrijević iz Turističke organizacije Beograda.

Tokom dva sata koliko program traje, turisti će obići Trg Republike, Plato kod Filozofskog fakulteta, Studentski trg, Rajićevu, Cincar Jankovu i ulicu Tadeuša Košćuška, zatim Beogradsku tvrđavu, Rimsku dvoranu i Knez Mihailovu ulicu.

"Evo prilike da sada nešto naučimo i da se pritom i zabavljamo, a odlična je prilika i da zabavimo i naše goste i da im pokažemo deo istorije i tradicije na ovim prostorima. Delom te tradicije možemoda se ponocimo, jer smo mnogo toga pokupili i to je na neki način utkano u civilizaciju i našu kulturu", rekao je Goran Petković, državni sekretar za turizam.

Šetnja antičkim Singidunumom u društvu licenciranih vodiča traje dva sata, košta 200 dinara, organizovaće se na engleskom i srpskom jeziku, a potrajaće sve do kraja oktobra.

Nakon svečanog otvaranja i Avalski toranj biće deo turističke ponude naše prestonice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik