U BiH samo 16 posto kompanija koje se svrstavaju kao pouzdane

Bez autora
Dec 27 2022

Pod sloganom Moć povjerenja, jučer je u Sarajevu u organizaciji Poslovnih novina i bonitetne agencije LRC BIS održana konferencija Pouzdanost 2022, koja je okupila vlasnike i menadžere kompanija koje imaju visoku ocjenu boniteta koja potvrđuje njihovu odgovornost, kvalitet, natprosječnost i pouzdanost.

Vrijednost

Jadranka Kuljanin, generalna direktorica LRC-a i članica uprave LRC Grupacije, podsjetila je da oni već 23 godine njeguju pouzdanost kao najveću ljudsku i poslovnu vrijednost, te je istakla da biti pouzdan nije lako.

- Osmu godinu zaredom najboljima ćemo uručiti i zaslužene certifikate i zvijezde koji potvrđuju visoku ocjenu boniteta, kazala je Kuljanin.

Priznanja zvijezde pouzdanosti uručena su direktorima kompanija TQM iz Lukavca, Rock ‘n’ Log iz Zenice te sarajevskim kompanijama Express Courier, Halcom, ePicentar i AD Plus.

- Koliko su u poslovanju važne brojke i rezultati, toliko je važno i povjerenje koje poslovni partneri i zaposleni imaju u neku kompaniju, poručio je na otvaranju konferencije Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

Alena Ahmetspahić-Fočo, direktorica projekta Pouzdanost, istakla je da u Bosni i Hercegovini posluje samo 16 posto kompanija koje se svrstavaju u bonitetno pouzdane partnere.

- Od ovih 16 posto njih čak 96 posto spada u kategoriju malih, mikro i srednjih kompanija, što govori koliko je poduzetnicima važno da posluju dobro i pouzdano. Ove firme ostvaruju značajan izvoz, te su u 2021. ostvarile oko 22 milijarde KM izvoza, a zapošljavaju oko 110.000 radnika na bh. tržištu, istakla je Ahmetspahić-Fočo i dodala kako su učesnici konferencije govorili o tome koliko je povjerenje važno u današnje, nesigurno, vrijeme, ali i koliko nepovjerenje može da košta jednu firmu.

Pouzdan odnos

Ona je ovom prilikom izrazila i nadu da će sljedeće godine biti još više kompanija koje posluju po standardima pouzdanosti.

Damir Šlosel, direktor kompanije dm u BiH, naglasio je kako je u njihovoj kompaniji, kao što im i sam slogan kaže, čovjek u središtu svih aktivnosti, te je kazao kako nastoje stvoriti pouzdan odnos i povjerenje svih koje će u konačnici dovesti do uspjeha.

U okviru konferencije održani su i paneli Moć povjerenja i Women in Tech.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik