U Boru proizvedeno 10 odsto više zlata nego lane

Bez autora
Jul 20 2011

U Rudarsko-topioničarsko basenu Bor (RTB), u prvoj polovini ove godine proizvedeno je oko 14.000 tona katodnog bakra ili 34 odsto više nego u istom periodu prošle godine a u istom vremenskom periodu proizvedeno je 10 odsto više zlata i 20 procenata više srebra. Ostvareni šestomesečni otkop rude bakra u ovoj godini najveći je u poslednjih 10 godina.Ovogodišnje iskopine "teže" su za osam miliona tona od lanjskih i iznose ukupno 18 miliona tona, a količine bakra u koncentratu dobijenog iz borske, kriveljske i majdanpečke rude veće su od prošlogodišnjih za oko 2.000 tona.

U Boru proizvedeno 10 odsto više zlata nego laneU Rudarsko-topioničarsko basenu Bor (RTB), u prvoj polovini ove godine proizvedeno je oko 14.000 tona katodnog bakra ili 34 odsto više nego u istom periodu prošle godine a u istom vremenskom periodu proizvedeno je 10 odsto više zlata i 20 procenata više srebra, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Ostvareni šestomesečni otkop rude bakra u ovoj godini najveći je u poslednjih 10 godina.

Ovogodišnje iskopine "teže" su za osam miliona tona od lanjskih i iznose ukupno 18 miliona tona, a količine bakra u koncentratu dobijenog iz borske, kriveljske i majdanpečke rude veće su od prošlogodišnjih za oko 2.000 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik