U brodogradilištu porinut još jedan tanker za Holanđane

Bez autora
Jun 23 2011

Uz tradicionalno razbijanje boce šampanjca o pramac broda, u kladovskom brodogradilištu u vodu je porinut novosagrađeni tanker koji će ploviti pod holandskom zastavom. U pitanju je namensko plovilo dugačko 86 i široko 9,6 metara čija je nosivost oko 1.800 bruto registarskih tona sa pet kargo tankova koje će prevoziti naftne derivate.Kladovski brodograditelji su ovaj tanker sagradili u planiranom roku, čime su potvrdili da su se prilagodili zahtevima tržišta i da se po znanju ubrajaju u vodeće u Srbiji.

U brodogradilištu porinut još jedan tanker za HolanđaneUz tradicionalno razbijanje boce šampanjca o pramac broda, u kladovskom brodogradilištu u vodu je porinut novosagrađeni tanker koji će ploviti pod holandskom zastavom.

U pitanju je namensko plovilo dugačko 86 i široko 9,6 metara čija je nosivost oko 1.800 bruto registarskih tona sa pet kargo tankova koje će prevoziti naftne derivate. Kladovski brodograditelji su ovaj tanker sagradili u planiranom roku, čime su potvrdili da su se prilagodili zahtevima tržišta i da se po znanju ubrajaju u vodeće u Srbiji.

Tanker za holandskom kupca 20. je plovilo sagrađeno na dokovima privatizovanog kladovskog brodogradilišta kojim gazduje mešovita holandsko-rumunska kompanija. Do kraja godine 120 majstora brodograđevinskih zanimanja angažovanih u ovom brodogradilištu izradiće i isporučiti stranom tržištu još dva broda istih dimenzija i namene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik