U izgradnji Koridora 10 ušteda od 80 miliona evra

Bez autora
Jan 19 2012

Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je tokom izgradnje Koridora 10 učinjena ušteda od 80 miliona evra od kredita, što će biti upotrebljeno za obnovu druge trake autoputa na severnom kraku Koridora, ili za izgradnju južnog kraka kod Neradovca.U prethodne tri i po godine završeno je 180 kilometara Koridora 10, dok se na još 150 kilometara gradi ili se završavaju tenderi. Srbija neće povećavati cenu putarina, a očekuje se da će povećanju prihoda od putarina doprineti intenzivniji saobraćaj na Koridoru 10.

U izgradnji Koridora 10 ušteda od 80 miliona evraMinistar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je tokom izgradnje Koridora 10 učinjena ušteda od 80 miliona evra od kredita, što će biti upotrebljeno za obnovu druge trake autoputa na severnom kraku Koridora, ili za izgradnju južnog kraka kod Neradovca.

U prethodne tri i po godine završeno je 180 kilometara Koridora 10, dok se na još 150 kilometara gradi ili se završavaju tenderi.

Srbija neće povećavati cenu putarina, a očekuje se da će povećanju prihoda od putarina doprineti intenzivniji saobraćaj na Koridoru 10. Srbija, kada je reč o saobraćaju, ima odličan geografski položaj i izgradnja dobre infrastrukture vodi nas brže u Evropu, ali i u stabilniju privrednu i ekonomsku situaciju.

Održavanje puteva ubuduće će biti povereno firmama izabranim na tenderu, a to će doprineti većim uštedama. Saobraćaj preko graničnih prelaza je znatno ubrzan boljom organizacijom službi na granici gde su objedinjeni carinski, policijski, fitopatološki i drugi poslovi, kojima sada umesto četiri rukovodi jedno ministarstvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik