Unapređenje saradnje Srbije i Ruske Federacije

Bez autora
Nov 28 2012

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin ocenili su danas tokom razgovora da se saradnja između dve zemlje značajno unapređuje. Na sastanku su razmatrane mogućnosti većeg prisustva ruskih investicija, privrede i banaka u Srbiji, kao i zajednički nastup kompanija iz obe zemlje na tržištu. Sagovornici su konstatovali da važan korak u ekonomskoj saradnji predstavlja projekat gasovoda ”Južni tok”, koji bi trebalo da bude izgrađen do 2016. godine. Takođe, postignut je i dogovor o nastavku saradnje u oblasti vanrednih situacija, posebno na razminiravanju terena, uz ocenu da Humanitarni centar u Nišu ima regionalni značaj na tom planu.

Unapređenje saradnje Srbije i Ruske FederacijePredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin ocenili su danas tokom razgovora da se saradnja između dve zemlje značajno unapređuje.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti većeg prisustva ruskih investicija, privrede i banaka u Srbiji, kao i zajednički nastup kompanija iz obe zemlje na tržištu.

Sagovornici su konstatovali da važan korak u ekonomskoj saradnji predstavlja projekat gasovoda ”Južni tok”, koji bi trebalo da bude izgrađen do 2016. godine.

Takođe, postignut je i dogovor o nastavku saradnje u oblasti vanrednih situacija, posebno na razminiravanju terena, uz ocenu da Humanitarni centar u Nišu ima regionalni značaj na tom planu.

Dačić i Rogozin su razmatrali i mogućnosti zajedničke borbe protiv terorizma i ilegalne trgovine narkoticima.

Predsednik Vlade Srbije je istakao da politika Srbije prema pitanju Kosova i Metohije nije promenjena, pri čemu su se sagovornici saglasili da rešavanje problema u južnoj pokrajini mora da bude u skladu sa međunarodnim pravom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik