Unapređivanje zdravstvene zaštite u AP Vojvodini

Bez autora
May 04 2014

U cilju unapređivanja zdravstvene zaštite stanovništva Autonomne Pokrajine Vojvodine i rada zdravstvene službe, na teritoriji pokrajine, od marta 2013. godine, primenjuje se Program uvođenja nove informacione tehnologije u dijagnostici i lečenju od hroničnih nezaraznih bolesti i unapređenju radiološke službe na teritoriji AP Vojvodine, koji finansira Vlada AP Vojvodine kroz nabavku opreme i izdvajanje sredstava za edukaciju stručnog kadra.Prof. dr Vesna Kopitović, pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju sastala juče sa prof. dr Robertom M. Fridlenderom, načelnikom neurohirurgije Medicinskog centra Univerziteta u Pitsburgu, koji je glavni koordinator ovog centra za zdravstvenu saradnju sa Srbijom.

Unapređivanje zdravstvene zaštite u AP VojvodiniU cilju unapređivanja zdravstvene zaštite stanovništva Autonomne Pokrajine Vojvodine i rada zdravstvene službe, na teritoriji pokrajine, od marta 2013. godine, primenjuje se Program uvođenja nove informacione tehnologije u dijagnostici i lečenju od hroničnih nezaraznih bolesti i unapređenju radiološke službe na teritoriji AP Vojvodine, koji finansira Vlada AP Vojvodine kroz nabavku opreme i izdvajanje sredstava za edukaciju stručnog kadra.

Prof. dr Vesna Kopitović, pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju sastala juče sa prof. dr Robertom M. Fridlenderom, načelnikom neurohirurgije Medicinskog centra Univerziteta u Pitsburgu, koji je glavni koordinator ovog centra za zdravstvenu saradnju sa Srbijom.

Na sastanku je zaključeno da će se buduća međusobna saradnja odvijati kroz razmenu iskustava u primeni telemedicine, organizovanje zajedničkih stručnih sastanaka i skupova u vezi sa pravcima daljeg razvoja ove oblasti i primeni najnovijih naučnih saznanja u praksi zdravstvenih ustanova na teritoriji AP Vojvodine u kojima se sprovodi ova informaciona tehnologija u dijagnostici i lečenju pacijenata, kao i kroz povezivanje naših institucija sa institucijama iz SAD.

„Radi daljeg razvoja telemedicine i unapređenja postojećeg Programa zdravstvene zaštite dogovorili smo se da ćemo uskoro potpisati Memorandum o saradnji sa ovom ustanovom, jer je prof. dr Fridlender izrazio spremnost da uspostavimo međusobnu saradnju u daljem razvoju ove oblasti medicine“ – rekla je prof. dr Kopitović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik