Uručene Turističke slagalice 2012.

Bez autora
Feb 17 2013

U Privrednoj komori Srbije (PKS) na Šestim susretima organizatora manifestacija 2012. godini najboljima su dodeljene nagrade – Turističke slagalice. Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije dr Goran Petković, uručio je nagradu za najuspešniju lokalnu samoupravu – stub podrške organizatorima manifestacija – Opštini Novi Bečej.Idejni tvorac susreta organizatora manifestacija Milanka Cvetković uručila je priznanje za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju koje je na osnovu glasanja, pripalo Obrenovačkoj berbi grožđa – Topoli – Oplenac.

Uručene Turističke slagalice 2012.U Privrednoj komori Srbije (PKS) na Šestim susretima organizatora manifestacija 2012. godini najboljima su dodeljene nagrade – Turističke slagalice.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije dr Goran Petković, uručio je nagradu za najuspešniju lokalnu samoupravu – stub podrške organizatorima manifestacija – Opštini Novi Bečej. Idejni tvorac  susreta organizatora manifestacija Milanka Cvetković uručila je priznanje za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju koje je na osnovu glasanja, pripalo Obrenovačkoj berbi grožđa – Topoli – Oplenac. Najuspešnija nova manifestacija je Stari lala u Kovinu, dok je zaslužni pojedinac u manifestacionom turizmu Svetlana Ceca Zrilić, novinar RTS (Knjiga utisaka). Najbolji promo film o manfiestaciji – Dani dijaspore – Lipovačke letnje noći, dobio je Despotovac, Lipovica. U kategoriji filma, zbog značajnog broja prijavljenih (12) i izuzetno dobrih filmova dodeljeno je i priznanje za drugo mesto koje je pripalo Nušićijadi – Ivanjica i treće mesto dele Dani otvorenih dvorišta u Kragujevcu i Drinska regata u Ljuboviji.
 
Državni sekretar za turizam Goran Petković je između ostalog naglasio da ovakve manifestacije imaju uporište u tradiciji, nasleđu i svemu onom što neki region i kraj može da ponudi. Po njegovim rečima sad se ističe da u Srbiji godišnje imamo oko 2.000 ovakvih manifestacija. Događaji koji se održavaju imaju tradiciju, njima se raduju domaćini i gosti, podvukao je Petković.

Potrebno je da se više uradi na kalendaru manifestacija, kako se ne bi održavale u isto vreme pa da tako dele posetioce. Dakle, potrebno je njihovo održavanje po vremenu pravilno podeliti, kako bi posetioci mogli da stignu svuda. Po rečima Petkovića, pošto živimo u vremenu tržišne ekonomije, potrebno je obezbediti uslove za održivost manifestacija.
 
Sekretar Udruženja za turizam i ugostiteljstvo PKS Dragana Šabić je naglasila da je ova asocijacija privrede bila dobar domaćin i suroganizator manifestacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik