USAID za održivi lokalni razvoj

Bez autora
Jul 24 2011

Suzan Fric, direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), prisustvovala je potpisivanju sporazuma o međuopštinskoj saradnji kojim je započelo partnerstvo između Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Ovaj dokument i Memorandum o razumevanju sa USAID projektom održivog lokalnog razvoja potpisali su gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i predsednici opština Sjenica i Tutin, Muriz Turković i Bajro Gegić.Sporazum o međuopštinskoj saradnji potpisali su i predstavnici poslovnog i civilnog sektora koji rade na poboljšanju života građana.

USAID za održivi lokalni razvojSuzan Fric, direktorka misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), prisustvovala je potpisivanju sporazuma o međuopštinskoj saradnji kojim je započelo partnerstvo između Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Ovaj dokument i Memorandum o razumevanju sa USAID projektom održivog lokalnog razvoja potpisali su gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i predsednici opština Sjenica i Tutin, Muriz Turković i Bajro Gegić.

Sporazum o međuopštinskoj saradnji potpisali su i predstavnici poslovnog i civilnog sektora koji rade na poboljšanju života građana.

Reč je o petogodišnjoj USAID inicijativi za održivi lokalni razvoj čija vrednost je 22 miliona dolara. Cilj projekta je da se podrži partnerstvo između lokalnih vlasti, biznisa i organizacija civilnog društva radi objedinjavanja znanja i resursa lokalnih samouprava i stvaranja povoljnijih uslova za investicije i ekonomski razvoj.

Direktorka misije USAID je objasnila i da je „cilj da se kompletira 12 međuopštinskih sporazuma širom Srbije koji će uključiti najmanje po tri opštine“.

Tri lokalne samouprave sa ovog prostora razvoj svoje saradnje vide kroz projekte agro biznis centara, vodosnabdevanja, prečišćavanja otpadnih voda, upravljanja čvrstim otpadom, obnovljenih energetskih izvora i turističku ponudu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik